Partida de la Transylvania Open a fost și prima dintre cele două românce până acum și a durat puțin peste o oră. Ambele sunt însă într-o bună dispoziție de joc și ne putem aștepta la o dispută mai echilibrată, după cele mai recente victorii realizate de Jaqueline Cristian.
Sportiva în vârstă de 23 de ani are 7 meciuri câștigate în ultimele 10 evoluții în WTA, așadar, un procentaj al reușitelor de 70%. Aseară, Jacqueline a înregistrat și cea mai importantă victorie, după ce a trecut de Veronika Kudermetova, a patra favorită de pe tabloul principal de simplu, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 14 ORE
Kudermetova a început săptămâna cu 68 de locuri mai sus în WTA.
https://i.eurosport.com/2021/11/09/3251511.jpg

Simona Halep, în căutarea primului titlu al anului

Simona Halep a adunat 8 victorii în ultimele 10 jocuri, așadar, eficiența ei este de 80% pe acest segment. Sportiva își propune să meargă până la capăt la Linz și să-și treacă astfel în cont și primul titlu din 2021, chiar la ultimul turneul al sezonului la care participă. Și este creditată cu prima șansă în acest moment, având în vedere că în cealaltă semifinală se întâlnesc Daniell Collins și Alison Riske.
În penultimul act, Simona s-a calificat după ce a trecut de Jasmine Paolini, favorita numărul 7 de pe tabloul principal, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-0, la capătul unui meci foarte tensionat, care a durat două ore și 14 minute de joc. Halep a avut 0-1 la seturi și 1-3 în actul secund.
https://i.eurosport.com/2021/11/10/3251939.jpg
Partida dintre cele două românce de la Linz se va juca joi seară, de la ora 21:00, ora României, fiind a doua semifinală în program. Prima începe la ora 19:00.
Indiferent de rezultat, Simona Halep și-a asigurat revenirea în Top 20 WTA, după ce a început săptămâna pe locul 22. În cazul unui succes o va depăși pe Emma Răducanu, iar dacă va obține și trofeul la Linz, atunci Simona va urca până pe locul 15, depășind printre altele jucătoare precum Petra Kvitova, Angelique Kerber și Elina Svitolina.

Jaqueline Cristian și-a asigurat locul la Australian Open pe tabloul principal

Saltul realizat de Jaqueline Cristian este și mai impresionant, după rezultatele de la Linz. Sportiva și-a asigurat deja un salt de 20 de locuri, până pe poziția a 80-a. Asta înseamnă că ea va avea locul garantat pe tabloul principal la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului viitor. În cazul în care obține titlul la Linz, Jacqueline poate urca până pe locul 61 WTA.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 16 ORE
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
IERI LA 17:02