Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ostapenko "a scăpat porumbelul pe gură" la Linz! Ce a spus letona când a primit marele trofeu

Irina Aldea

Actualizat 04/02/2024 la 18:19 GMT+2

Jelena Ostapenko a cucerit azi al optulea titlu al carierei, după ce a învins-o pe Ekaterina Alexandrova în finala turneului de 500 de puncte WTA de la Linz. Letona a ținut un discurs hilar la final, când a primit trofeul destinat campioanei.

Jelena Ostapenko, campioană la Linz

Credit imagine: Getty Images

Jelena Ostapenko, numărul 12 mondial, a câştigat turneul WTA 500 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 802.237 de euro, în finala căruia a învins-o duminică în două seturi, 6-2, 6-3, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (locul 21 WTA). Duelul dintre primele două favorite ale acestei competiţii a durat 71 de minute, Ostapenko trecându-şi în palmares al doilea titlu al sezonului, după cel cucerit luna trecută la Adelaide (Australia), unde a eliminat-o pe Alexandrova în semifinale.
Cele două jucătoare s-au înfruntat duminică pentru a zecea oară în circuitul mondial feminin, iar scorul general este acum egal, 5-5. Jelena Ostapenko, campioană la Roland Garros în 2017, după o finală câştigată în faţa româncei Simona Halep, a cucerit duminică al optulea său trofeu în circuitul profesionist.
CITEȘTE ȘI:

Ostapenko, discurs hilar după ce a primit marele trofeu la Linz

Jelena Ostapenko continuă să impresioneze la startul sezonului 2024. În ciuda unei eliminări în turul al doilea la Australian Open, letona, la trei săptămâni după încoronarea de la Adelaide, a câștigat deja al doilea trofeu al sezonului la Linz, în Austria. Cea de-a 12-a jucătoare a lumii a ținut din nou un discurs amuzant în timpul ceremoniei de premiere, evocând un trofeu mult mai frumos la ediția din acest an decât în urmă cu câțiva ani, în timpul înfrângerii sale în finala aceluiași turneu din 2019.
Letona "a scăpat porumbelul pe gură" și a transmis că deși a mai jucat o finală la Linz, e mai fericită de această dată pentru faptul că trofeul e mult mai frumos decât în 2019, atunci când lua bătaie în finală de la Coco Gauff: "Nu este prima dată când vin la Linz, dar iubesc acest oraș. În urmă cu câțiva ani, am fost în finală, dar nu am primit trofeul. Trofeul de anul acesta arată mult, mult mai bine, așa că sunt foarte fericită să îl primesc", a declarat Ostapenko, stârnind hohote de râs.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo