Rafael Nadal este cunoscut pentru dedicarea pe care o arată de fiecare dată pe terenul de tenis, că este într-un meci oficial sau la antrenamente. De când a cucerit în premieră un titlu de Grand Slam, marele campion spaniol a stabilit o serie impresionantă de recorduri, iar acum este la egalitate cu marele lui rival, Roger Federer, ambii având câte 20 de titluri majore.
Chiar și așa, e important de știut faptul că Rafael Nadal nu și-a imaginat niciodată că va ajunge atât de departe în tenis. Într-un interviu acordat recent pentru Celebrity Magazine, Nadal a recunoscut că a obținut în cariera lui de tenismen mult mai mult decât s-ar fi așteptat, mai ales dacă se uită în urmă și-și amintește ce gândea când avea doar 16 ani. În mod surprinzător, tot ce-și dorea Rafael Nadal era să devină jucător de tenis profesionist. Nu credea la acel moment că va deveni un monstru sacru al sportului alb.

Rafael Nadal, un sportiv uriaș

Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 20 ORE
"Ar fi foarte arogant din partea mea să spun că obțin tot ce mă așteptam să obțin când aveam 16 ani. La acea vârstă, tot ce-mi doream și visam era să devin jucător profesionist de tenis și să câștig cândva un turneu, orice turneu. Nici măcar nu conta de ce categorie, voiam să câștig ceva ca să pot spune că nu m-am pregătit atât degeaba", a spus Nadal pentru sursa citată anterior.
Acum, Rafael Nadal are 34 de ani, și pare foarte departe de momentul retragerii. Încă se antrenează la nivel maxim și se pregătește pentru a câștiga fiecare turneu de Grand Slam la care participă. Mulți dintre experții din tenis spun că marea luptă pentru glorie se va da în final între Nadal și Djokovic. În prezent, Federer are 39 de ani, iar momentul retragerii se apropie, chiar dacă elvețianul își dorește să continue lupta în cursa pentru cele mai multe titluri de Grand Slam.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30