În vârstă de 16 ani, Coco Gauff nu a rezistat în fața Anastasijei Sevastova, semifinalistă la US Open în 2018. Letona de pe locul 45 WTA s-a impus în fața tinerei americance la capătul unui meci care a durat două ore și nouă minute de joc, scor 6-3, 5-7, 6-4. Ceea ce este important de precizat este că Gauff pierde pentru prima dată în carieră în turul inaugural al unui turneu de Grand Slam, fapt care este cu adevărat impresionant luând în calcul vârsta ei.
De altfel, Gauff deținea un record de 8-3 înaintea acestui meci. Ea fusese învinsă în turneele majore de către Simona Halep, la Wimbledon 2019, de Osaka la US Open 2019 și de Sofia Kenin anul acesta la Australian Open. De partea cealaltă, Sevastova nu a adunat prea multe victorii în 2020, asta și pe baza suspendării circuitului din cauza pandemiei de coronavirus. Letona a acumulat opt înfrângeri și doar două victorii, însă ce victorii! Sevastova le-a învins anul acesta pe Serena Williams și Coco Gauff.

Coco Gauff, eliminată pentru prima dată în primul tur la un turneu de Grand Slam

US Open
Garcia o elimină pe Gauff și merge în penultimul act la US Open! Prima semifinală a fost stabilită
07/09/2022 LA 00:54
În turul secund, Sevastova se va duela cu ucraineanca Marta Kostyuk, locul 137 WTA. Aceasta din urmă a trecut în primul tur fără nicio emoție de Daria Kasatkina, scor 6-1, 6-2. Gauff a avut în meciul cu Sevastova nervii tari până la un moment dat și a salvat trei mingi de meci, dar inconstanța din joc și mai ales de la serviciu a costat-o pe tânăra sportivă din Statele Unie ale Americii.

US Open 2020 | Coco Gauff - Anastasija Sevastova: Cele mai tari puncte

Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.
US Open
US Open, ziua 9 | Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la New York
06/09/2022 LA 12:27
US Open
Au fost stabilite sferturile de finală pe tabloul feminin la US Open! Iga Swiatek, în pole-position
06/09/2022 LA 02:42