În vârstă de 16 ani, Coco Gauff nu a rezistat în fața Anastasijei Sevastova, semifinalistă la US Open în 2018. Letona de pe locul 45 WTA s-a impus în fața tinerei americance la capătul unui meci care a durat două ore și nouă minute de joc, scor 6-3, 5-7, 6-4. Ceea ce este important de precizat este că Gauff este eliminată pentru prima dată în carieră în turul inaugural al unui turneu de Grand Slam.
De altfel, Gauff deținea un record de 8-3 înaintea acestui meci. Ea fusese învinsă în turneele majore de către Simona Halep, la Wimbledon 2019, de Osaka la US Open 2019 și de Sofia Kenin anul acesta la Australian Open. De partea cealaltă, Sevastova nu a adunat prea multe victorii în 2020, asta și pe baza suspendării circuitului din cauza pandemiei de coronavirus. Letona a acumulat opt înfrângeri și doar două victorii, însă ce victorii! Sevastova le-a învins anul acesta pe Serena Williams și Coco Gauff.

Coco Gauff vrea "să ia pe sus" turneele rămase în 2020

US Open
Garcia o elimină pe Gauff și merge în penultimul act la US Open! Prima semifinală a fost stabilită
07/09/2022 LA 00:54
Gauff, clasată în prezent pe locul 51 WTA, are de gând să ia cu asalt competițiile rămase de disputat în acest sezon competițional decimat de suspendarea circuitului generată de pandemia de coronavirus. Gauff a precizat că această vară a fost cu adevărat memorabilă pentru ea fiindcă a depășit anumite momente dificile din viață.
"Vara aceasta am învățat multe despre mine. Am învățat că pot depăși multe obstacole atât pe terenul de tenis, cât și în afara lui. Sper în continuare că pot fi la fel și să-mi folosesc armele în cea mai bună modalitate cu putință. Următorul pas e să mă înscriu la cât mai multe turnee în 2020 și în 2021 și să joc cât de mult pot. Știu că pot câștiga și știu că pot depăși înfrângerile", a spus tânăra americancă după înfrângerea suferită în primul tur la US Open.
US Open
US Open, ziua 9 | Khachanov - Ruud și Garcia - Jabeur, primele semifinale de la New York
06/09/2022 LA 12:27
US Open
Au fost stabilite sferturile de finală pe tabloul feminin la US Open! Iga Swiatek, în pole-position
06/09/2022 LA 02:42