Sorana Cîrstea, ocupanta locului 77 WTA, a făcut un meci mare joi la Flushing Meadows, a întors soarta partidei cu britanica Johanna Konta (13 WTA, cap de serie nr. 9) și s-a impus cu 2-6, 7-6(5), 6-4, după un meci care a durat două ore și 52 de minute de joc. Britanica de pe locul 13 WTA a început mai bine partida și a câștigat primul set după ce a reușit să se impună de trei ori la retur. Condusă cu 2-1 în setul secund și un break în contul adversarei, Sorana a revenit rapid, a egalat scorul și manșa avea să fie decisă într-un tiebreak în care românca a fructificat a patra minge de set (a condus cu 6-2, s-a impus în cele din urmă cu 7-5).
Setul decisiv a fost unul foarte echilibrat, cele două jucătoare trecând pe rând la conducere. Sorana a fost cea care a obținut break-ul decisiv, a ratat două mingi de meci la retur, însă a închis partida cu un as în game-ul următor.Prin intermediul acestui succes, Sorana Cîrstea şi-a egalat cea mai bună performanţă de la US Open - turul al treilea: 2009, 2019. În turul următor, Sorana o va întâlni pe Karolina Muchova (Cehia / 26 WTA, favorită 20), care a trecut de Anna Kalinskaya (Rusia, 110 WTA), scor 6-3, 7-6(4).

US Open 2020 | Johanna Konta, prima reacție după ce a fost eliminată de Sorana Cîrstea

Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea, înfrângere la Portoroz, dar în urcare în WTA
IERI LA 16:00
"Ca să fiu sinceră, adversara mea a jucat mult mai bine, despre asta cred că este vorba. E clar că eu am început mai bine, cred că nivelul meu a fost mult mai ridicat decât al ei la începutul partidei, dar ea e o jucătoare foarte bună. A avut câteva rezultate impresionante în trecut în cariera ei. E capabilă să joace un tenis de o foarte bună calitate. Și-a crescut fără doar și poate nivelul, a fost o luptă grea azi, dar per total, ea a fost jucătoarea mai bună la final”, a spus Johanna Konta la finalul partidei din turul al doilea de la US Open.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la US Open.
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea e în sferturi la Portoroz! Românca, revenire frumoasă în meciul cu Martincova
16/09/2021 LA 16:12
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12