Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Irina Begu (70 WTA) a înregistrat evoluții bune în acest an, reușind să se desprindă de marginea alunecoasă a Top 100, cu un bilanț de 18 victorii și 6 înfrângeri, inclusiv o semifinală la Praga de la reluarea circuitului - dar pe zgură. În fața sa se va afla însă una dintre cele mai abile jucătoare pe suprafețele rapide: Petra Kvitova.

I. Begu vs P. Kvitová | US Open
Simplu feminin | Rundă 1 | 31.08.2020 | Court 17
Finalizat
I. Begu
3
2

P. Kvitová (6)
6
6
În direct
Actualizări în direct
Cezara Paraschiv

Actualizat 31/08/2020 la 21:02 GMT+3


21:01
Live comment icon
Petra Kvitova o învinge pe Irina Begu, scor 6-3, 6-2, în 62 de minute, obținând astfel calificarea în turul secund la US Open 2020. Favorita 6 a tabloului a arătat solid la debutul de la Flushing Meadows, reușind 23 de lovituri câștigătoare - față de 9 ale româncei.
3-6, 2-5
Live comment icon
Irina Begu rezistă în turneu, întrerupând o serie de cinci game-uri consecutive ale Petrei Kvitova, câștigându-și la 15 tura pe lansare.
3-6, 1-4
Live comment icon
Begu își pierde pentru a doua oară serviciul în setul secund, ratând un atac în lung de linie, iar Kvitova pare desprinsă decisiv, după 52 de minute de joc. Eleva lui Jiri Vanek are procentaj stelar la primul serviciu în această manșă - 91% frecvență și degajă siguranță pe teren.
Set 2: 1-3
Live comment icon
Kvitova se desprinde cu ușurință la 3-1 în setul secund, având o viteză în plus față de Irina Begu.
Set 2: 1-2
Live comment icon
Kvitova profită din nou de fiecare minge mai scurtă trimisă de Irina, iar Begu nu poate reveni de la 0-40: a salvat prima minge de break, însă mai departe sportiva din Cehia s-a poziționat extrem de agresiv pentru a primi serviciul secund al româncei și a trimis în forță în diagonală, decisiv.
Set 2:1-1
Echilibru în start de set doi: ambele jucătoare joacă exclusiv cu primul serviciu și își câștigă prima tură pe lansare.
3-6
Live comment icon
Irina Begu luptă și pentru acest game pe care reușește să îl ducă în prelungiri, însă Kvitova a servit de două ori la teu, surprinzător pentru româncă, încheind astfel actul inaugural, în 36 de minute, având 13 lovituri câștigătoare.
3-5
Live comment icon
Kvitova pune din nou presiune asupra serviciului Irinei, câștigând primele două puncte în game-ul de retur, iar un retur agățat în extremis se duce imparabil pentru Begu, românca trezindu-se, astfel, cu dublu break-point. Dubla campioană de la Wimbledon atacă mai departe și își menține procentajul de 100% la mingi de break convertite, urmând să servească pentru câștigarea manșei inaugurale, la o jumătate de oră de la startul partidei.
3-4
Begu egalează pe tabelă, după al doilea game câștigat consecutiv, iar partida revine în logica serviciilor. Kvtiova întrerupe seria româncei regăsindu-și siguranța la serviciu și este în avantaj la schimbarea mingilor.
2-3
Live comment icon
Begu se ține scai de Kvitova, apelând la mingi tăiate pentru a forța egalitatea în game. Kvitova este avertizată pentru depășirea timpului alocat serviciului, iar românca se capacitează, returnând mult mai apăsat, procurându-și, astfel, minge de break. Begu smulge re-break-ul, după ce forehandul Kvitovei nu găsește terenul.
1-3
Live comment icon
Kvitova simte excelent lovitura de forehand și deschide game-ul de retur cu lovitură câștigătoare. Irina dă o replică pe măsură în primă instanță, trimițând și ea câștigător, însă game-ul se complică după o dublă greșeală a româncei. Kvitova își procură prima minge de break a partidei, dominând de pe linia de fund a terenului, apoi fructifică apăsat, returnând extrem de lung mingea a doua - moale - a româncei.
1-2
Live comment icon
Kvitova și-a găsit ritmul la serviciu, este sigură pe voleu și pune pe tabelă primul game alb în partidă.
1-1
Live comment icon
Irina Begu își arată îndemânarea într-un prim punct spectaculos al meciului, apoi închide game-ul inaugural pe lansare la 15, cu un passing reușit.
0-1
Live comment icon
Chiar dacă primul serviciu nu o ascultă în primele puncte, Petra Kvitova trece cu bine de primul game, luând conducerea pe tabelă.
19:55
Irina Begu și Petra Kvitova au intrat pe teren pentru tradiționala încălzire. Sportiva din Cehia începe partida la serviciu. Se joacă pe un teren fără arbitri de tușe, cu arbitraj video la linie.
START
Ne pregătim de startul meciului dintre Irina Begu și Petra Kvitova! Kristina Mladenovic a încheiat partida cu Hailey Baptiste, scor 7-5, 6-2.
19:15
Petra Kvitova ajunge la duelul cu Irina Begu fără să fi impresionat la reluarea circuitului. La Western & Southern Open, Kvitova a pierdut de la 1-0 la seturi în fața conaționalei Marie Bouzkova. Însă, sportiva din Cehia în vârstă de 30 de ani a pierdut doar de două ori în carieră meciul inaugural de la Flushing Meadows: la debutul din 2008 și în 2011, imediat după câștigarea primului ei titlu de la Wimbledon.
SET
Pe Terenul 17, pe care se vor duela Irina Begu și Petra Kvitova, Kristina Mladenovic a avut nevoie de aproape 50 de minute pentru a câștiga primul set al duelului său inaugural cu tânăra Hailey Baptiste: 7-5. Americanca de 18 ani a condus cu 2-0 în start de meci, au fost șapte break-uri, însă în cele din urmă, chiar dacă Mladenovic a comis șase duble greșeli, favorita 30 a tabloului (locul 44 WTA!) a tranșat în favoarea sa actul întâi.
19:00
4-0 în favoarea Petrei Kvitova este scorul meciurilor directe. Dubla câștigătoare de la Wimbledon a învins-o până acum pe Irina în toate cele patru meciuri directe disputate – ultima dată în turul secund la Australian Open 2019 (6-1, 6-3). Cea mai bună prestație a Irinei în fața stângacei din Cehia venise în 2018, la St. Petersburg, când românca și-a adjudecat cu 6-1 setul de mijloc. Chiar și în Rusia însă, Kvitova a dominat seturile 1 și 3, impunându-se și acolo cu scoruri similare cu ceea ce s-a văzut ulterior la Melbourne. De-a lungul anilor, Begu a reușit 10 victorii în fața jucătoarelor din Top 15 WTA, ultima dată în mai 2018, la Madrid, în fața Jelenei Ostapenko.
18:55
Până acum, US Open-ul este singurul turneu de Grand Slam la care Irina Begu nu a reușit să treacă de turul secund (fază atinsă doar de trei ori în carieră, din opt prezențe pe tabloul principal). Anul trecut, Begu nu a trecut de calificări, însă în palmaresul româncei la Flushing Meadows se regăsește și o superbă victorie, 6-2, 6-2, în fața lui Caroline Wozniacki, în 2012, pe când daneza se afla pe locul 9 în clasamentul mondial.