Naomi Osaka a decis să se retragă săptămâna trecută din semifinalele de la Cincinnati în semn de protest față de ce i s-a întâmplat lui Jacob Blake, tânărul de culoare de 29 de ani împușcat duminica trecută de 7 ori, de un polițist din Wisconsin. Ulterior, organizatorii turneului au anunțat că vor amâna partidele de la turneu pentru o zi în semn de solidaritate. În urma acestei măsuri, Osaka s-a răzgândit și a disputat semifinala cu Elise Mertens, meci pe care nipona l-a câștigat în două seturi.
Înainte de finala cu Victoria Azarenka, Osaka a anunțat din nou că se retrage, însă de data aceasta s-a ținut de cuvânt. După retragerea sportivei din Japonia, Azarenka a fost declarată campioană, ea ajungând astfel la al 21-lea turneu câștigat în carieră, același număr ca Simona Halep, ambele având în palmares câte două titluri de Grand Slam.

Naomi Osaka, o înrăită susținătoare a mișcării mondiale Black Lives Matter

Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24
Încă de la moartea brutală a lui George Floyd, Naomi Osaka a luat inițiativă și a ieșit pe străzi alături de miile de protestatari pentru a-și face auzită vocea cu privire la atacurile barbare ale poliției din Statele Unite ale Americii. În turul întâi de la US Open, în meciul disputat în compania compatrioatei Misaki Doi, Naomi Osaka a demonstrat că nu renunță la revolta începută de acum câteva luni, dar accentuată mai ales la turneul de la Cincinnati.
Japoneza a intrat pe teren având o mască pe care scria Breonna Taylor, numele unei tinere de culoare, în vârstă de 26 de ani, care a fost împușcată mortal în propria locuință de o echipă de polițiști. Oamenii legii îl căutau pe un infractor care era deja arestat.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42