Naomi Osaka, favorită numărul 4 la US Open, a fost serios pusă la încercare de Misaki Doi în turul inaugural de la US Open. Nipona de pe locul 9 WTA s-a calificat în turul doi la Flushing Meadows după ce a învins-o pe Misaki Doi, scor 6-2, 5-7, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 3 minute de joc. Adversara dublei campioane de Grand Slam a avut un joc ofensiv și a forțat-o pe Osaka să-și țină mereu nivelul jocului sus.
Osaka a fost condusă în setul secund cu 5-2, însă a revenit incredibil în fața adversarei ei, care a lăsat garda jos în momentul în care a văzut ce avantaj a căpătat. Osaka, cu o experiență mult mai vastă în momentele limită dintr-un meci, a făcut față cu brio acestei situații și a forțat revenirea, dar Misaki Doi a reușit până la urmă să trimită meciul în set decisiv. Acolo, lupta a continuat, însă Osaka a fost cea care s-a desprins în momentele critice.

Naomi Osaka, în turul doi la US Open

Toray Pan Pacific Open
Accidentare teribilă la turneul de la Tokyo. Naomi Osaka, înmărmurită: "M-am speriat foarte tare"
20/09/2022 LA 14:24
În turul următor, Naomi Osaka va da piept cu sportiva din Italia, Camila Giorgi, care a trecut în turul inaugural de belgianca Alison Van Uytvanck în trei seturi. Partida dintre Osaka și Giorgio va avea loc miercuri seara sau noaptea. Naomi Osaka a demonstrat în această seară că nu renunță la revolta începută de acum câteva luni, dar accentuată mai ales la turneul de la Cincinnati.
Japoneza a intrat pe teren având o mască pe care scria Breonna Taylor, numele unei tinere de culoare, în vârstă de 26 de ani, care a fost împușcată mortal în propria locuință de o echipă de polițiști. Oamenii legii îl căutau pe un infractor care era deja arestat.
US Open
US Open, ziua 6 | Sinner, Swiatek, Nadal, Alcaraz, Pegula și Kvitova, în optimile de finală
03/09/2022 LA 09:52
US Open
Concluziile trase de Naomi Osaka, după eliminarea de la US Open: "Este un haos în capul meu"
31/08/2022 LA 07:42