Principala favorită a competiției după retragerea australiencei Ashleigh Barty, Simona Halep, și-a anunțat retragerea de la US Open după ce a câștigat titlul la turneul de la Praga. România a rămas astfel fără cea mai importantă armă la Flushing Meadows. Chiar și așa, întrecerea rămâne captivantă, asta pentru că vom avea mai mulți reprezentanți pe care să-i susținem. Din păcate, în proba de simplu masculin, România nu are niciun reprezentant, asta după ce Marius Copil a decis să nu facă deplasarea la New York.
Mai exact, la US Open vom avea șase reprezentanți: patru jucătoare pe tabloul de simplu, o jucătoare pe tabloul de dublu feminin și un jucător pe tabloul de dublu masculin. În proba de simplu le vom putea susține pe Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu. Aceasta din urmă nu a mai disputat un meci de aproape un an de zile, însă este încrezătoare că poate reveni pe terenul de tenis cu victorie.

Româncele "interzise" la US Open

US Open
Mats Wilander, pronostic sumbru pentru Serena Williams: "Nu e îndeajuns de bună să mai câștige!"
11/09/2020 LA 15:23
Freelancer-ul Daniel Radu (www.fb.me/danielradutenis) anunță că există la Flushing Meadows și o listă a jucătoarelor "interzise". Dacă Monica Niculescu a refuzat deplasarea, la fel ca Simona Halep și Ana Bogdan, sunt și românce care ar fi vrut să concureze la US Open, dar nu au putut, din cauza faptului că organizatorii au renunțat la a păstra calificările. Astfel, mai multe românce au optat să joace la alt turneu care se desfășoară în aceeași perioadă, este vorba despre competiția WTA 125K de la Praga (29 august – 6 septembrie).
Acolo vor participa Monica Niculescu, Irina Bara, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, Laura Ioana Paar, Gabriela Talabă, Nicoleta Dascălu, Alexandra Cadanțu și Irina Fetecău. Aceeași sursă atrage atenția faptului că Bara, Cristian, Ruse, Paar și Talabă ar fi jucat în calificări la US Open (prima oară pentru ultimele două), iar cu retragerile generate de pandemia de coronavirus ar fi debutat și Dascălu.
Și în proba de dublu vom avea reprezentante la Praga. Monica Niculescu va face echipă cu favorite gazdelor, Renata Voracova (Cehia), Andreea Mitu cu Lidziya Marozava (Belarus), Laura Ioana Paar cu Julia Wachaczyk (Germania), Gabriela Ruse cu Jaqueline Cristian, Irina Bara cu Reka-Luca Jani (Ungaria), Cristina Dinu cu Laura Pigossi (Brazilia), iar Gabriela Talabă cu Marcela Zacarias (Mexic). Încă 5 echipe se vor înscrie pe locurile rămase disponibile la fața locului (on-site).
US Open
Serena Williams trece și de testul "Sakkari" și este în sferturile de finală la US Open
07/09/2020 LA 18:42
US Open
Sorana Cîrstea a fost aproape de o performanță reușită de doar 5 românce în istoria US Open
06/09/2020 LA 11:49