Novak Djokovic poate face istorie în următoarele două săptămâni la US Open, unde are șansa de a ajunge la 21 de titluri de Grand Slam, un nou record pentru tenisul masculin. Jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani i-a egalat în acest an la numărul de trofee pe Roger Federer și Rafael Nadal, după ce s-a impus la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.
"Evident, știu că am în față o mare oportunitate, la New York, unde istoric am jucat foarte bine de-a lungul anilor. Sincer, sunt foarte motivat să joc cel mai bun tenis al meu. Știu cum să echilibrez mental lucrurile, cu multe așteptări în jurul meu. Știu că sunt mulți oameni care urmează să-mi urmărească meciurile și se așteaptă să mă descurc bine, să lupt pentru un Slam", a declarat Novak Djokovic într-o conferință de presă, care a prefațat participarea lui la US Open.

Novak Djokovic și-a nominalizat principalii adversari

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
https://i.eurosport.com/2021/08/27/3207941.jpg
Nole este de părere că vor exista o mulțime de adversari duri, chiar și fără Rafael Nadal și Roger Federer prezenți la Flushing Meadows în acest an. Daniil Medvedev a triumfat la Toronto, Alexander Zverev a câștigat Jocurile Olimpice de la Tokyo și Cincinnati, iar Stefanos Tsitsipas este al doilea în Race în acest an.
Conform US Open Tennis, Zverev ar fi omul care ar urma să-i dea cel mai mult de lucru lui Novak Djokovic, într-o posibilă semifinală. Apoi, în această ierarhie, ar urma Medvedev și Matteo Berrettini.
"Aveți în continuare jucători de tenis de o calitate extraordinară, precum Zverev, Medvedev și Tsitsipas. Aceștia sunt cei trei adversari de top pe care îi văd favoriți pentru titlu. Dar un Grand Slam este un Grand Slam. Este un eveniment de două săptămâni, se joacă după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Toată lumea vrea să se descurce bine la un Grand Slam. Orice se poate întâmpla cu adevărat", a mai spus Djokovic.
Liderul mondial revine pe teren după eșecul de la Jocurile Olimpice, unde a ratat finala, dar și câștigarea unei medalii. El a mărturisit însă că pregătirea pentru ultimul turneu de Grand Slam a decurs foarte bine.
"Mă simt bine pe teren. Mi-am luat puțin puțin timp liber după Jocurile Olimpice. Nu am jucat Cincinnati, pentru că tocmai m-am simțit epuizat în toate sensurile", a adăugat Djokovic, care deține un record de 75-12 la Flushing Meadows.
Programul româncelor în prima zi la US Open este aici.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
15/09/2021 LA 16:17
US Open
Tatăl lui Novak Djokovic a dezvăluit când se retrage sârbul din circuit: "Mi-a spus ce intenții are"
14/09/2021 LA 16:50