Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Djokovic nu a avut nicio șansă cu tine!" Daniil Medvedev, felicitat de președintele Putin după finala US Open 2021

Irina Aldea

Publicat 14/09/2021 la 15:14 GMT+3

Daniil Medvedev a cucerit duminică primul lui titlu de Grand Slam din carieră, la US Open, în fața liderului mondial din ATP, Novak Djokovic. Rusul a fost felicitat de președintele țării, Vladimir Putin.

Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut duminică finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul titlu de Grand Slam pentru rus, care l-a oprit pe sârb din cursa pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an).
De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri. Anul acesta, Nole a disputat toate cele 4 finale majore, câștigând 3 dintre ele: Australian Open (cu Medvedev), Roland Garros (cu Tsitsipas) și Wimbledon (cu Berrettini).

Daniil Medvedev a fost felicitat de președintele Rusiei, Vladimir Putin

"În drumul tău spre finala acestei competiții prestigioase ai demonstrat cel mai înalt nivel de calitate și răbdare în atingerea obiectivelor tale, iar în meciul decisiv ai jucat într-un mod încrezător și calm, fără a-i da nicio șansă lui Djokovic, adversarul tău puternic și celebru. Așa joacă adevărații campioni!", a fost mesajul de la Kremlin semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Medvedev s-a declarat emoționat când a primit mesajul președintelui Putin: "Înțeleg că am câștigat un titlu de Grand Slam, este o performanță uriașă, este de-a dreptul copleșitor, iar faptul că președintele însuși m-a felicitat... e o bucurie în plus la această minunată victorie. Sunt foarte fericit că această finală nu a trecut neobservată acasă", a transmis și Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo