Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut duminică finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul titlu de Grand Slam pentru rus, care l-a oprit pe sârb din cursa pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an).
De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri. Anul acesta, Nole a disputat toate cele 4 finale majore, câștigând 3 dintre ele: Australian Open (cu Medvedev), Roland Garros (cu Tsitsipas) și Wimbledon (cu Berrettini).
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
ACUM 5 ORE

Daniil Medvedev a fost felicitat de președintele Rusiei, Vladimir Putin

"În drumul tău spre finala acestei competiții prestigioase ai demonstrat cel mai înalt nivel de calitate și răbdare în atingerea obiectivelor tale, iar în meciul decisiv ai jucat într-un mod încrezător și calm, fără a-i da nicio șansă lui Djokovic, adversarul tău puternic și celebru. Așa joacă adevărații campioni!", a fost mesajul de la Kremlin semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Medvedev s-a declarat emoționat când a primit mesajul președintelui Putin: "Înțeleg că am câștigat un titlu de Grand Slam, este o performanță uriașă, este de-a dreptul copleșitor, iar faptul că președintele însuși m-a felicitat... e o bucurie în plus la această minunată victorie. Sunt foarte fericit că această finală nu a trecut neobservată acasă", a transmis și Medvedev.
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
ACUM 12 ORE
Tenis
Tsitsipas, declarație controversată despre Medvedev! Cum a catalogat jocul campionului de la US Open
ACUM 13 ORE