Daniil Medvedev s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în semifinale la US Open, după o victorie în patru seturi cu olandezul Botic Van de Zandschulp (6-3, 6-0, 4-6, 7-5).
"În primul rând, sunt foarte fericit că m-am calificat în semifinale pentru a treia oară. Acum patru ani nici nu aș fi crezut așa ceva. Jocul a fost de fapt destul de dificil. Primele două seturi au fost sub control. Dar, apoi, adversarul a servit foarte bine. Deci, al treilea și al patrulea set au fost foarte dure. Știa să rupă și ritmul. Dar am reușit să-mi păstrez serviciul în al patrulea set. A fost un meci tactic. Mi-a plăcut", a declarat favoritul numărul 2.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31

Medvedev - Van de Zandschulp - US Open

În semifinale, Daniil Medvedev îl va înfrunta pe Felix Auger-Aliassime. Specialiștii se așteaptă însă să-l vadă într-o finală cu Novak Djokovic. Rusul ar urma să fie ultimul om care îl poate împiedica pe jucătorul sârb să câștige toate turneele de Grand Slam din acest an și să-l mențină practic la egalitate după numărul de trofee, cu Rafael Nadal și Roger Federer (20 de titluri).
"Nu prea mă gândesc la Djokovic. Pentru că oricine poate învinge pe oricine, așa cum am văzut. Dacă voi fi în finală și la fel și el, voi fi fericit. Și Novak va fi fericit. Dar evoluează în zilele în care nu am joc, așa că mă uit la el. Îmi place să mă uit la tenis", a susținut jucătorul rus.

Daniil Medvedev: "Carlos Alcaraz poate câștiga 20 de turnee de Grand Slam sau zero"

După partida cu Botic Van de Zandschulp a vorbit și despre Carlos Alcaraz. La momentul respectiv, spaniolul nu intrase în teren cu Felix Auger-Aliassime. "Despre Carlos am auzit de anul trecut. Ni s-a spus că sosește acest tânăr spaniol. Unii chiar au vorbit despre noul Rafa. A fost prematur, dar este aici, în schimb, și cine știe? Este minunat pentru el, la 18 ani. La vârsta lui, jucam turnee Futures. În spate, nu știm despre cariera sa: poate câștiga 20 de turnee de Grand Slam sau zero", a comentat Daniil Medvedev.
Jucătorul nrus a petrecut 2 ore și 24 de minute în teren la partida cu Botic Van de Zandschulp. El are acum 3 zile de refacere până la semifinala cu Felix Auger-Aliassime. Performanța lui de vârf la US Open este o finală jucată în 2019.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
15/09/2021 LA 16:17
US Open
Tatăl lui Novak Djokovic a dezvăluit când se retrage sârbul din circuit: "Mi-a spus ce intenții are"
14/09/2021 LA 16:50