Daniil Medvedev, al doilea tenismen al lumii, s-a calificat în marea finală de la US Open după ce a trecut în minimum de seturi de Felix Auger-Aliassime, ocupant al locului 15 ATP, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 5 minute de joc.
Rusul îl va întâlni în marea finală pe câștigătorul meciului dintre Novak Djokovic și Alexander Zverev, semifinală care va debuta în această noapte de la ora 2, ora României. În meciul cu Auger-Aliassime, Medvedev a fost cel care a controlat ritmul partidei. În manșa inaugurală, un singur break a făcut diferența în favoarea rusului.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 5 ORE

Daniil Medvedev s-a calificat în a doua lui semifinală la US Open

În manșa secundă, Felix Auger-Aliassime a fost mult mai determinat să câștige și chiar a obținut break-ul. Canadianul a servit la 5-3 pentru a egala la seturi, dar nu a reușit să facă pasul în față, iar Medvedev a profitat de nesiguranța adevrsarului său la serviciu și a revenit. Rusul a câștigat apoi și setul al doilea.
În setul al treilea, Medvedev a obținut două break-uri cu foarte multă siguranță. Rusul a menținut avantajul de 2 break-uri până la final și nu i-a oferit elevului lui Toni Nadal să revină în set și în meci. Pentru Daniil Medvedev, aceasta va fi a doua finală în care ajunge la US Open, după ediția din 2019. Atunci, rusul a cedat în ultimul act în fața lui Rafael Nadal în 5 seturi.
Medvedev i-a învins în drumul lui spre finala de la Flushing Meadows pe Gasquet, Koepfer, Andujar, Evans, Van De Zandschulp și Auger-Aliassime, cedând un singur set în partida din sferturile de finală. Marea finală masculină de la US Open este programată duminică la ora 23, ora României, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Daniil Medvedev: "Oamenii care mă huiduie, probabil, au un coeficient de inteligență scăzut"
IERI LA 12:05
Australian Open
Kyrgios, spectacol total la Australian Open! De la o dispută cu arbitrul la dans pentru suporteri
IERI LA 10:42