Interesul pentru această bătălie este crescut prin prisma tentativei jucătorului sârb de a realizat Calendar Slam (victorii în toate cele patru mari turnee în același ani), performanță realizată pentru ultima dată de Rod Laver în 1969.
Ambițiile sunt mari și de partea cealaltă. Daniil Medvedev încearcă să își treacă în cont primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce a mai jucat alte două finale.
Australian Open
L-a dat Srdjan Djokovic de gol pe Nole? Ce a spus despre participarea la Australian Open 2022
ACUM 11 ORE
Înaintea bătăliei de duminică seara, programată de la ora 23:00, pe Eurosport 1, a început un ping-pong al declarațiilor primilor doi favoriți la Flushing Meadows.
"Voi trata acest meci ca fiind ultimul al meu, pentru că este probabil cel mai important din cariera mea. Sau poate că nu, nu știu. Dar în acest an, cu siguranță este cel mai important", a spus Djokovic. Iar jucătorul sârb nu-și subestimează deloc adversarul. "Va fi o luptă împotriva altui jucător care a fost într-o formă extraordinară, Medvedev", a mai spus liderul mondial.

US Open 2021: Rezumatul unui meci fantastic, Novak Djokovic - Alexander Zverev

După victoria în cinci seturi cu Alexander Zverev în semifinale, Nole și-a amintit de o conferință de presă din cadrul finalei NBA din 2009, când un reporter l-a întrebat pe legenda Kobe Bryant de ce nu a fost vizibil fericit după ce Los Angeles Lakers s-a desprins la 2-0 cu Orlando Magic.
"De ce să fiu fericit?", l-a întrebat Bryant pe reporter la data respectivă, după care a continuat: "Iov nu s-a terminat!".
"Probabil milioane de sportivi și oameni din întreaga lume l-au admirat. E un fel de atitudine pe care o am și eu. Munca nu este terminat. Entuziasmul este acolo. Motivația este acolo, fără îndoială. Probabil mai mult ca niciodată. Dar mai am încă un pas de făcut", a declarat Djokovic.

Novak Djokovic: "Mă concentrez pe recuperare, recalibrând toate sistemele pentru duminică"

https://i.eurosport.com/2021/09/11/3216644.jpg
Mental, Djokovic nu se gândește la nimic altceva până mâine seară, decât la modul cum poate să-l învingă pe Medvedev: "Încerc doar să mă blochez în ceea ce știu că funcționează pentru mine. Am rutina mea, am oamenii mei. Mă izolez. Adun toată energia necesară pentru următoarea bătălie, doar următorul meci, următorul meci. Sunt sigur că el va da totul pentru a câștiga, pentru a câștiga primul său Grand Slam. Pe de altă parte, voi da totul pentru a câștiga acest meci. Mă concentrez pe recuperare, recalibrând toate sistemele pentru duminică. Nu voi pierde timpul sau energia cu nimic care poate fi doar o distragere a atenției și să mă epuizeze de energia vitală de care am nevoie pentru duminică".
Daniil Medvedev a ajuns în marea finală după ce l-a depășit pe Felix Auger-Aliassime în semifinală cu 3-0 la seturi. "Nu cred că am arătat tot ce am mai bun în acest meci. Sunt foarte fericit că sunt în finala de duminică", a spus Medvedev.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3216593.jpg
Rusul va disputa a doua finală la US Open, după cea din 2019, când l-a înfruntat pe Rafael Nadal. Spaniolul a câștigat atunci cu 3-2. "Dacă va fi același meci duminică, sper doar să pot câștiga de data aceasta".
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
26/11/2021 LA 14:54
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13