Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții O zi minunată să fii canadian! Nord-americanii au calificat doi sportivi în semifinale

Andrei Nicolae

Actualizat 08/09/2021 la 05:58 GMT+3

Felix Auger-Aliassime a urmat-o pe Leylah Fernandez în penultimul act al întrecerilor.

Felix Auger-Aliassime

Credit imagine: Getty Images

Felix Auger-Aliassime s-a calificat la rândul lui în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Misiunea lui în sferturile de finală cu spaniolul Carlos Alcaraz a fost însă mult mai facilă decât s-a anticipat. Jocul s-a întrerupt brusc, după o oră și 9 minute, în urma unei accidentări suferită de iberic. În acel moment scorul era 6-3, 3-1. În primul set, diferența a fost făcută de un break.
"Nu mi-am dat sincer seama că Alcaraz are probleme medicale, înainte să cheme fizioterapeutul. Nu știu ce s-a întâmplat, este un jucător foarte bun, îmi pare rău pentru el. Cred că reușisem să jucăm bine amândoi până în acel moment", a declarat Felix Auger-Aliassime, într-un interviu acordat pe teren după joc.

Felix Auger-Aliassime îl înfruntă pe Medvedev pentru un loc în finală

Felix Auger-Aliassime a remarcat faptul că are un turneu fantastic și speră să nu se oprească în semifinale, unde îl va întâlni pe Daniil Medvedev. "Voi încerca să-mi joc șansa în fața unuia dintre cei mai buni jucători din lume ai momentului. Trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Va trebui să vin mult și în față. M-am antrenat și cu el, este un tip OK", a declarat sportivul în vârstă de 21 de ani..
Parcursul canadianului în semifinale este legată și de colaborarea cu Toni Nadal.
Dincolo de problema lui Carlos Alcaraz, Canada a avut o zi magică, pentru că a calificat doi sportivi în penultimul act la Flushing Meadow. Ceva mai devreme, Leylah Fernandez a învins-o pe Elina Svitolina, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani. Sportiva nord-americană a devenit astfel cea mai tânără semifinalistă la US Open, după Maria Sharapova, care a realizat această performanță în 2005.
Favoritenschreck Leylah Fernandez steht im Halbfinale
"Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala", a declarat Leylah Fernandez.
Cu ce se "hrănesc" tenismenii în Canada, de au asemenea rezultate în această perioadă? "Cu sirop de arțar din Canada, este foarte bun", a venit răspunsul tinerei sportive.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo