Felix Auger-Aliassime s-a calificat la rândul lui în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Misiunea lui în sferturile de finală cu spaniolul Carlos Alcaraz a fost însă mult mai facilă decât s-a anticipat. Jocul s-a întrerupt brusc, după o oră și 9 minute, în urma unei accidentări suferită de iberic. În acel moment scorul era 6-3, 3-1. În primul set, diferența a fost făcută de un break.
"Nu mi-am dat sincer seama că Alcaraz are probleme medicale, înainte să cheme fizioterapeutul. Nu știu ce s-a întâmplat, este un jucător foarte bun, îmi pare rău pentru el. Cred că reușisem să jucăm bine amândoi până în acel moment", a declarat Felix Auger-Aliassime, într-un interviu acordat pe teren după joc.
ATP Next Generation
ATP Next Gen: Rezumatul finalei dintre Carlos Alcaraz și Sebastian Korda
13/11/2021 LA 23:38

Felix Auger-Aliassime îl înfruntă pe Medvedev pentru un loc în finală

Felix Auger-Aliassime a remarcat faptul că are un turneu fantastic și speră să nu se oprească în semifinale, unde îl va întâlni pe Daniil Medvedev. "Voi încerca să-mi joc șansa în fața unuia dintre cei mai buni jucători din lume ai momentului. Trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Va trebui să vin mult și în față. M-am antrenat și cu el, este un tip OK", a declarat sportivul în vârstă de 21 de ani..
Parcursul canadianului în semifinale este legată și de colaborarea cu Toni Nadal.
Dincolo de problema lui Carlos Alcaraz, Canada a avut o zi magică, pentru că a calificat doi sportivi în penultimul act la Flushing Meadow. Ceva mai devreme, Leylah Fernandez a învins-o pe Elina Svitolina, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani. Sportiva nord-americană a devenit astfel cea mai tânără semifinalistă la US Open, după Maria Sharapova, care a realizat această performanță în 2005.
https://i.eurosport.com/2021/09/08/3215130.jpg
"Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala", a declarat Leylah Fernandez.
Cu ce se "hrănesc" tenismenii în Canada, de au asemenea rezultate în această perioadă? "Cu sirop de arțar din Canada, este foarte bun", a venit răspunsul tinerei sportive.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
ATP Next Generation
Carlos Alcaraz – Sebastian Korda, finala ATP Next Gen, în direct pe Eurosport 2, de la ora 22
13/11/2021 LA 10:41
ATP Next Generation
ATP Next Gen Finals | Semifinalele Alcaraz – Baez & Korda – Nakashima vor fi în direct pe Eurosport
12/11/2021 LA 09:01