Felix Auger-Aliassime s-a calificat la rândul lui în premieră într-o semifinală de Grand Slam. Misiunea lui în sferturile de finală cu spaniolul Carlos Alcaraz a fost însă mult mai facilă decât s-a anticipat. Jocul s-a întrerupt brusc, după o oră și 9 minute, în urma unei accidentări suferită de iberic. În acel moment scorul era 6-3, 3-1. În primul set, diferența a fost făcută de un break.
"Nu mi-am dat sincer seama că Alcaraz are probleme medicale, înainte să cheme fizioterapeutul. Nu știu ce s-a întâmplat, este un jucător foarte bun, îmi pare rău pentru el. Cred că reușisem să jucăm bine amândoi până în acel moment", a declarat Felix Auger-Aliassime, într-un interviu acordat pe teren după joc.
US Open
Daniil Medvedev se califică în a doua sa finală la US Open, după victoria cu Felix Auger-Aliassime
10/09/2021 LA 21:19

Felix Auger-Aliassime îl înfruntă pe Medvedev pentru un loc în finală

Felix Auger-Aliassime a remarcat faptul că are un turneu fantastic și speră să nu se oprească în semifinale, unde îl va întâlni pe Daniil Medvedev. "Voi încerca să-mi joc șansa în fața unuia dintre cei mai buni jucători din lume ai momentului. Trebuie să joc cel mai bun tenis al meu. Va trebui să vin mult și în față. M-am antrenat și cu el, este un tip OK", a declarat sportivul în vârstă de 21 de ani..
Parcursul canadianului în semifinale este legată și de colaborarea cu Toni Nadal.
Dincolo de problema lui Carlos Alcaraz, Canada a avut o zi magică, pentru că a calificat doi sportivi în penultimul act la Flushing Meadow. Ceva mai devreme, Leylah Fernandez a învins-o pe Elina Svitolina, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani. Sportiva nord-americană a devenit astfel cea mai tânără semifinalistă la US Open, după Maria Sharapova, care a realizat această performanță în 2005.
https://i.eurosport.com/2021/09/08/3215130.jpg
"Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala", a declarat Leylah Fernandez.
Cu ce se "hrănesc" tenismenii în Canada, de au asemenea rezultate în această perioadă? "Cu sirop de arțar din Canada, este foarte bun", a venit răspunsul tinerei sportive.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
US Open
Felix Auger-Aliassime e în sferturi la US Open 2021! Canadianul a trecut de Frances Tiafoe
06/09/2021 LA 02:52
US Open
Carlos Alcaraz e în sferturi la US Open 2021! Ibericul, victorie uriașă cu Gojowczyk în optimi
06/09/2021 LA 00:45