Novak Djokovic se află față în față cu istoria la New York. Sârbul este la doar o victorie distanță de Calendar Grand Slam, performanță care datează din 1969, de când Rod Laver a reușit să cucerească toate cele patru tituri de Grand Slam în același sezon calendaristic. Nole îl va avea de cealaltă parte a fielului pe Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, pe care l-a înfruntat și în finala de la Australian Open anul acesta.
Tot în ziua a 14-a de concurs le vom urmări în finala de dublu feminin pe Gauff și McNally, ambele din Statele Unite ale Americii, luptând pentru trofeu cu echipa formată din australianca Sam Stosur și chinezoaica Shuai Zhang. Ziua de tenis începe în cea de-a 14-a zi la ora 20, ora României, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 4 ORE

#Favoriții US Open 2021 | Novak Djokovic – Daniil Medvedev, marea finală masculină

Novak Djokovic – Daniil Medvedev, meciul care închide ediția din acest an la US Open, este evenimentul numărul 1 al finalului acestei săptămâni. Interesul pentru această bătălie este crescut prin prisma tentativei jucătorului sârb de a realizat Calendar Slam (victorii în toate cele patru mari turnee în același ani), performanță realizată pentru ultima dată de Rod Laver în 1969.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3217084.jpg
Ambițiile sunt mari și de partea cealaltă. Daniil Medvedev încearcă să își treacă în cont primul titlu de Grand Slam al carierei, după ce a mai jucat alte două finale, la US Open 2018 și Australian Open 2021. În prima a fost învins de Nadal în 5 seturi, iar în cea de-a doua, de la începutul acestui an, chiar de Novak Djokovic, adversarul lui de duminică, în minimum de seturi.
  • Jucătorii învinși de Novak Djokovic la US Open 2021: Rune, Griekspoor, Nishikori, Brooksby, Berrettini și Zverev, cedând în drumul lui spre finală 6 seturi.
De partea cealaltă, Medvedev a părut să aibă un parcurs mult mai liniștit, dar și cu adversari mai slab clasați, cel mai bine clasat adversar fiind Auger-Aliassime, ocupant al locului 17 ATP. Novak Djokovic și Daniil Medvedev se vor întâlni în circuitul masculin de tenis pentru a noua oară. Sârbul s-a impus în 5 ocazii, iar rusul de 3 ori. Ultima lor confruntare e chiar finala de la Australian Open 2021, acolo unde Nole s-a impus cu scorul de 7-5, 6-2, 6-2.
  • Jucătorii învinși de Daniil Medvedev la US Open 2021: Gasquet, Koepfer, Andujar, Evans, Van De Zandschulp și Auger-Aliassime, cedând un singur set în sferturile de finală cu Van De Zandschulp.

#Favoriții US Open 2021 | Gauff/McNally – Stosur/Zhang, finala de dublu feminin

Tot duminică aflăm și cine sunt noile campioane din proba de dublu feminin. Acolo, în ultimul act se vor întâlni echipele formate din Gauff și McNally, ambele din Statele Unite ale Americii și Stosur și Zhang, din Australia, respective China. Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două echipe.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3217086.jpg
Gauff și McNally pornesc din postura de favorite în această finală, judecând prin prisma capului de serie. Ele sunt favoritele numărul 11 pe tabloul de dublu feminin, în timp ce Stosur și Zhang sunt favoritele numărul 14.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 7 ORE
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
ACUM 7 ORE