Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Matteo Berrettini a avansat în optimi la US Open, după un meci de 5 seturi cu Ilya Ivashka

Nicu Savin

Publicat 04/09/2021 la 22:01 GMT+3

Matteo Berrettini completează lista favoriților care au acces în optimile de finală de la US Open. Finalistul de la Wimbledon a trecut în 5 seturi foarte disputate de Ilya Ivashka, scor 6-7 (5), 6-2, 6-4, 2-6, 6-3.

Us Open Day 6 : Berrettini great volley

Credit imagine: Eurosport

Matteo Berrettini a avut un meci extrem de dificil contra bielorusului Ilya Ivashka, în turul 3 de la US Open. Nici nu avea cum să fie altfel, ținând cont de faptul că Ivashka traversa o perioadă fantastică, înainte de US Open el câștigând turneul de la Winston-Salem.
Primul set al întâlniri a fost foarte echilibrat, mergându-se cu serviciul până în tie-break. Un singur mini-break reușit de bielorus a fost suficient pentru ca acesta să-și treacă în cont primul set, impunându-se cu 7-5 în tie-break.

Matteo Berrettini, victorie muncită cu Ilya Ivashka

Berrettinni și-a ridicat apoi nivelul și a câștigat setul secund cu 6-2, iar apoi a trecut în avantaj la general, după 6-4 în manșa a 3-a. Ivashka nu a cedat și a egalat situația la seturi, după un 6-2 în al 4-lea set, astfel că învingătorul s-a stabilit în urma setului decisiv.
Experiența italianului la cel mai înalt nivel s-a văzut cu vârf și îndesat în manșa decisivă. Acesta a făcut repede break-ul, iar apoi a fost impecabil la serviciu, impunându-se în final cu 6-3.
Așadar, după 3 ore și 50 de minute de joc, Matteo Berrettini s-a impus cu 6-7 (5), 6-2, 6-4, 2-6, 6-3, calificându-se astfel în optimile de finală, acolo unde se va duela cu Oscar Otte, care a trecut în 4 seturi de veteranul Andreas Seppi.
În urma victoriei de azi, Berrettini își continuă aventura la Flushing Meadows, acolo unde a atins cea mai bună performanță în 2019, când a ajuns până în semifinale, fiind învins de Rafael Nadal. Anul trecut, italianul s-a oprit în sferturile de finală, cedând în fața rusului Andrey Rublev.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo