Felix Auger-Aliassime, cap de serie numărul 12 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în optimile de finală la US Open 2021 după ce l-a eliminat pe Roberto Bautista-Agut, favorit numprul 18, cu scorul de 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 58 de minute de joc. În continuare, sportivul din Canada se va duela la Flushing Meadows cu învingătorul meciului dintre Rublev și Tiafoe.
Canadianul a fost net superior adversarului său în primele două seturi. În setul al treilea, elevul lui Toni Nadal a început cu break, însă Bautista-Agut a revenit imediat, restabilind echilibrul. Până la urmă, ibericul a mai obținut un break chiar când Auger-Aliassime servea pentru a rămâne în set.
Wimbledon
Toni Nadal nu s-a abținut! Mesaj pentru Tsitsipas: "Nu-l bate pe Rafa, dar încearcă cu Djokovic"
25/06/2022 LA 20:32

Felix Auger-Aliassime, pentru a doua oară în carieră în optimi la US Open

Setul al patrulea a fost câștigat tot de iberic, care a fost mult mai activ și inspirat. Un singur break a făcut totuși diferența în manșa a patra. În decisiv, Felix Auger-Aliassime a redevenit jucătorul din primele două seturi și a preluat controlul partidei, fiind mult mai autoritar.
În primele două runde, Felix Auger-Aliassime a trecut la US Open de Donskoy și Zapata Miralles, cedând un singur set, în turul secund. De partea cealaltă, Bautista-Agut i-a învins pe Kyrgios și Ruusuvuori fără a ceda set. Auger-Aliassime ajunge pentru a doua oară în optimi la US Open, după ce a mai bifat această performanță în 2020.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Toni Nadal n-a prins finalul meciului Rafa – Auger-Aliassime la Roland Garros: "N-am mai rezistat!"
29/05/2022 LA 19:59
Roland Garros
Nadal, victorie muncită cu Auger-Aliassime la Roland Garros! Urmează super-duelul cu Djokovic
29/05/2022 LA 18:39