Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Medvedev s-a închinat în fața lui Djokovic: "Pentru mine, tu ești cel mai mare jucător din toate timpurile"

Andrei Nicolae

Publicat 13/09/2021 la 03:29 GMT+3

Daniil Medvedev și-a elogiat adversarul, susținând că pentru Novak Djokovic trebuie să ai 50 de planuri pregătite

Novak Djokovic of Serbia holds the runner-up trophy alongside Daniil Medvedev of Russia who celebrates with the championship trophy after winning their Men's Singles final match on Day Fourteen of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Te

Credit imagine: Eurosport

Daniil Medvedev s-a întors după 2 ani într-o finală de Grand Slam la US Open. În 2019, jucătorul rus a fost învins de Rafael Nadal în 5 seturi. La ediția din acest an, el nu i-a dat nicio șansă lui Novak Djokovic și s-a impus cu 3-0 la seturi, toate încheiate identic, cu 6-4. Cu această ocazie, sportivul în vârstă de 25 de ani și-a trecut în palmares și primul titlu de Grand Slam.
picture

Rezumatul finalei de la US Open 2021, Novak Djokovic - Daniil Medvedev, încheiată în trei seturi

"Pentru prima dată sunt foarte emoționat înainte de speech. Știm cu toții ce și-a dorit Novak să facă azi (n.r. azi noapte). Îmi pare rău pentru el, care aștepta această performanță (n.r. Calendar Slam – victorii în toate cele patru turnee în același an). Nu am spus-o niciodată, dar pentru mine tu ești cel mai mare jucător din istoria tenisului", a declarat Daniil Medvedev la premiere, în timp ce s-a uitat către Novak Djokovic.

Daniil Medvedev: "Dacă m-ar fi distrus din nou, probabil că aș fi avut încrederea scăzută"

Ceva mai târziu, campionul de la US Open a dezvăluit într-un interviu acordat lui Mats Wilander că a avut ceva dificultăți să închidă finala.
"Am avut crampe pe finalul meciului, am avut ceva probleme să dau lovitura câștigătoare, dar apoi m-am impus. Sunt foarte fericit, pierdusem două finale de Grand Slam până acum. Iar când l-am avut pe Novak în față, am fost cumva înspăimântat. Dacă m-ar fi distrus din nou, probabil că aș fi avut încrederea scăzută. Iată că nu s-a întâmplat", a susținut Medvedev.
picture

Daniil Medvedev s-a confesat lui Mats Wilander după finala cu Djokovic: "Am avut crampe!"

Tot cu privire la Novak Djokovic, rusul a mai declarat: "Cu mulți jucători trebuie să ai un plan. Cu Novak Djokovic trebuie să ai 50 de planuri pregătite. Am avut o tactică la început, știam că va trebui să schimb. Și el putea juca mai bine, probabil că și eu puteam juca mai bine".

Jucătorul rus a dominat cap-coadă finala cu Novak Djokovic

Finala masculină de la US Open a fost la discreția jucătorului rus în acest an, care l-a dominat pe Novak Djokovic din toate punctele de vedere. Jucătorul sârb a jucat poate cel mai important meci al carierei, dar per-total a făcut una din cele mai slabe finale de Grand Slam. A părut copleșit de miza de a realiza Calendar Slam, la un moment dat a arătat și stors de energie, iar la final a terminat în lacrimi, chiar înainte ca rusul să servească pentru titlu.
Daniil Medvedev a început cu break partida, iar cu un serviciu impecabil l-a conservat până la sfârșitul primului set. Procentajul punctelor jucate cu primul serviciu a fost incredibil, sută la sută!
În actul doi, Djokovic și-a creat cinci mingi de break în primele game-uri, dar adversarul i le-a refuzat pe toate. Până la urmă tot Daniil a câștigat pe serviciul lui Nole la 2-2, suficient pentru a câștiga încă un set apoi cu 6-4.
Djokovic nu și-a făcut jocul obișnuit, iar în setul trei s-a trezit cu 0-4! Publicul l-a susținut și după mai bine de două ore de joc a izbutit și primul break. A simțit însă că nu este ziua lui, iar la 4-5, înainte de ultimul game, a intrat în teren în lacrimi. Susținerea publicului l-a emoționat vizibil. Medvedev l-a dominat cap-coadă pe liderul mondial, iar la final și-a trecut în cont primul titlu de Grand Slam. În același timp, i-a refuzat "istoria absolută" lui Novak Djokovic.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport v-a fost oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo