Daniil Medvedev s-a întors după 2 ani într-o finală de Grand Slam la US Open. În 2019, jucătorul rus a fost învins de Rafael Nadal în 5 seturi. La ediția din acest an, el nu i-a dat nicio șansă lui Novak Djokovic și s-a impus cu 3-0 la seturi, toate încheiate identic, cu 6-4. Cu această ocazie, sportivul în vârstă de 25 de ani și-a trecut în palmares și primul titlu de Grand Slam.

Rezumatul finalei de la US Open 2021, Novak Djokovic - Daniil Medvedev, încheiată în trei seturi

"Pentru prima dată sunt foarte emoționat înainte de speech. Știm cu toții ce și-a dorit Novak să facă azi (n.r. azi noapte). Îmi pare rău pentru el, care aștepta această performanță (n.r. Calendar Slam – victorii în toate cele patru turnee în același an). Nu am spus-o niciodată, dar pentru mine tu ești cel mai mare jucător din istoria tenisului", a declarat Daniil Medvedev la premiere, în timp ce s-a uitat către Novak Djokovic.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 4 ORE

Daniil Medvedev: "Dacă m-ar fi distrus din nou, probabil că aș fi avut încrederea scăzută"

Ceva mai târziu, campionul de la US Open a dezvăluit într-un interviu acordat lui Mats Wilander că a avut ceva dificultăți să închidă finala.
"Am avut crampe pe finalul meciului, am avut ceva probleme să dau lovitura câștigătoare, dar apoi m-am impus. Sunt foarte fericit, pierdusem două finale de Grand Slam până acum. Iar când l-am avut pe Novak în față, am fost cumva înspăimântat. Dacă m-ar fi distrus din nou, probabil că aș fi avut încrederea scăzută. Iată că nu s-a întâmplat", a susținut Medvedev.

Daniil Medvedev s-a confesat lui Mats Wilander după finala cu Djokovic: "Am avut crampe!"

Tot cu privire la Novak Djokovic, rusul a mai declarat: "Cu mulți jucători trebuie să ai un plan. Cu Novak Djokovic trebuie să ai 50 de planuri pregătite. Am avut o tactică la început, știam că va trebui să schimb. Și el putea juca mai bine, probabil că și eu puteam juca mai bine".

Jucătorul rus a dominat cap-coadă finala cu Novak Djokovic

Finala masculină de la US Open a fost la discreția jucătorului rus în acest an, care l-a dominat pe Novak Djokovic din toate punctele de vedere. Jucătorul sârb a jucat poate cel mai important meci al carierei, dar per-total a făcut una din cele mai slabe finale de Grand Slam. A părut copleșit de miza de a realiza Calendar Slam, la un moment dat a arătat și stors de energie, iar la final a terminat în lacrimi, chiar înainte ca rusul să servească pentru titlu.
Daniil Medvedev a început cu break partida, iar cu un serviciu impecabil l-a conservat până la sfârșitul primului set. Procentajul punctelor jucate cu primul serviciu a fost incredibil, sută la sută!
În actul doi, Djokovic și-a creat cinci mingi de break în primele game-uri, dar adversarul i le-a refuzat pe toate. Până la urmă tot Daniil a câștigat pe serviciul lui Nole la 2-2, suficient pentru a câștiga încă un set apoi cu 6-4.
Djokovic nu și-a făcut jocul obișnuit, iar în setul trei s-a trezit cu 0-4! Publicul l-a susținut și după mai bine de două ore de joc a izbutit și primul break. A simțit însă că nu este ziua lui, iar la 4-5, înainte de ultimul game, a intrat în teren în lacrimi. Susținerea publicului l-a emoționat vizibil. Medvedev l-a dominat cap-coadă pe liderul mondial, iar la final și-a trecut în cont primul titlu de Grand Slam. În același timp, i-a refuzat "istoria absolută" lui Novak Djokovic.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport v-a fost oferită de Unibet.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54