Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev - Novak Djokovic 6-4, 6-4, 6-4. Rusul a jucat imperial și este campion la US Open!

Andrei Nicolae

Actualizat 13/09/2021 la 01:51 GMT+3

Jucătorul rus și-a trecut în cont primul titlu de Grand Slam și l-a împierdicat în același timp pe Novak Djokovic să realizeze Calendar Slam

Djokovic-Medvedev, appuntamento con la storia alle 22

Credit imagine: Eurosport

Finala masculină de la US Open a fost la discreția jucătorului rus în acest an, care l-a dominat pe Novak Djokovic din toate punctele de vedere. Jucătorul sârb a jucat poate cel mai important meci al carierei, dar per-total a făcut una din cele mai slabe finale de Grand Slam. A părut copleșit de miza de a realizat Calendar Slam, la un moment dat a arătat și stors de energie, iar la final a terminat în lacrimi, chiar înainte ca rusul să servească pentru titlu.
Daniil Medvedev of Russia celebrates defeating Novak Djokovic of Serbia to win their Men's Singles final match on Day Fourteen of the 2021 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center
Daniil Medvedev a început cu break partida, iar cu un serviciu impecabil l-a conservat până la sfârșitul primului set. Procentajul punctelor jucate cu primul serviciu a fost incredibil, sută la sută!
În actul doi, Djokovic și-a creat cinci mingi de break în primele game-uri, dar adversarul i le-a refuzat pe toate. Până la urmă tot Daniile a câștigat pe serviciul lui Nole la 2-2, suficient pentru a câștiga încă un set cu 6-4.
Djokovic nu și-a făcut jocul obișnuit, iar în setul trei s-a trezit cu 0-4! Publicul l-a susținut și după mai bine de două ore de joc a izbutit și primul break. A simțit însă că nu este ziua lui, iar la 4-5, înainte de ultimul game, a intrat în teren în lacrimi. Medvedev l-a dominat cap-coadă pe liderul mondial, iar la final și-a trecut în cont primul titlu de Grand Slam. În același timp, i-a refuzat "istoria absolută" lui Novak Djokovic.
Novak Djokovic (US Open 2021)

Novak Djokovic - Daniil Medvedev 4-6, 4-6, 4-6 (LIVE-BLOG FINALA US OPEN 2021)

  • 4-6. Djokovic a început game-ul final în lacrimi! Medvedev a rezistat presiunii și este campion la US Open!
  • 4-5 Revirimentul jucătorului sârb continuă și apar și primele momente de zâmbete pe chipul lui. Medvedev va servi însă pentru a doua oară pentru titlu.
  • 3-5 Djokovic nu renunță la luptă! Salvează o minge de meci și izbutește primul break. Publicul este în delir.
  • 1-5 Visul lui Djokovic de a realiza un Calendar Slam este aproape să se năruie. Medvedev s-a apropiat la un game de titlu.
  • 1-4 Liderul mondial sparge gheața în setul trei cu un game la zero.
  • 0-4 Au trecut aproape două ore de joc, iar Novak Djokovic încă nu a izbutit să facă un break. Medvedev este de neoprit în drumul spre primul titlu de Grand Slam.
  • 0-3 De necrezut. Daniil Medvedev joacă imperial și mai câștigă un game pe serviciul adversarului. Djokovic ratează mingea decisivă cu tot terenul la dispoziție și pare compleșit în aceste momente.
  • 0-2 Nole este încordat și comite erori pe care îl mod obișnuit nu le face, iar Medvedev se desprinde.
  • 0-1 Djokovic își cedează serviciul și în debutul setului trei. Situația liderului mondial este tot mai complicată.
Daniil Medvedev a jucat aproape fără greșeală timp de aproximativ o oră și jumătate și este la un set de primul titlul de Grand Slam.
  • 4-6 Daniil Medvedev face 2-0 la seturi! Acum Djokovic chiar este în mare dificultate.
  • 4-5 Novak Djokovic rezistă în set, dar rusul urmează la serviciu.
  • 3-5. Daniil Medvedev și-a recâștigat siguranța pe propriul serviciu, după unele ezitări în debutul setului doi și a ajuns la un game de a face 2-0 la seturi.
  • 2-3 Gluma se îngroașă pentru Novak Djokovic. Medvedev a realizat break-ul și a preluat conducerea și în setul secund.
  • 2-2 Djokovic a avut alte două șanse de break, dar le-a ratat și a cedat nervos. Nole și-a rupt racheta, Medvedev a egalat.
  • 2-1 Jucătorul sârb a salvat o primă minge de break avută de adversar și rămâne la conducerea setului doi. Jocul se transformă într-unul fizic. Nole încearcă să prelungească tot mai mult schimburile.
  • 1-1 Novak Djokovic a început mult mai puternic în setul 2. După ce a făcut 1-0 a avut primele trei șanse de break. Medvedev deocamdată rezistă.
Primul set a durat aproximativ 40 de minute. Novak Djokovic nu a avut nicio șansă de break.
  • 4-6 Set Daniil Medvedev. Rusul a servit perfect în primul set și trece în avantaj. A expediat 8 ași și a avut procentaj de sută la sută la puncte jucate cu primul serviciu, 15 din 15.
  • 3-5. Daniil Medvedev a jucat perfect cu prima minge la serviciu și ajunge la un game distanță de primul set. Djokovic este sub presiune.
  • 2-4 Daniil Medvedev îl atacă pe Djokovic și prin urcare la fileu și își menține avantajul de un break.
  • 2-3 Vine un prim game facil și pentru Djokovic la serviciu.
  • 1-3 Daniil Medvedev joacă făîă greșeală pe propriul serviciu și face un game ușor.
  • 1-2 Vine și prima reacție a lui Novak Djokovic, într-un moment dificil. Rusul a avut două șanse de dublu break, dar sârbul s-a scos cu serviciul. A încheiat cu doi ași.
  • 0-2 Daniil Medvedev confirmă break-ul la serviciu.
  • 0-1 Finala de la US Open a început cu un break. Rusul este decis să facă un meci mare și pare destul de puternic în debutul acestui joc, întorcând un game de la 15-40.
  • Finala început cu Novak Djokovic la serviciu.
Știrea inițială
Novak Djokovic este în pragul istoriei în finala de la US Open împotriva lui Daniil Medvedev. Jucătorul sârb caută al 21-lea titlu de Grand Slam. Poate și mai important decât acest record, el poate deveni primul om în tenisul masculin care din ultimii 52 de ani care poate realiza Calendar Slam, victorii în toate cele patru mari turnee ale anului (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open). Rod Laver este ultimul jucător care a realizat o astfel de performanță.
La 24 de ore distanță după succesul incredibil al britanicei Emma Răducanu, liderul mondial în ATP poate scrie și mai multă istorie. Tânăra sportivă a devenit prima jucătoare care a cucerit un titlu de Grand Slam venind din calificări.
Novak Djokovic și Daniil Medvedev au pornit din postura de capi de serie 1 și 2 la New York în acest an. Sârbul a stat în teren mai mult decât și-ar fi dorit până la ora finalei. Medvedev, în schimb, a pierdut un singur set până în finală.

Novak Djokovic: "Voi trata acest meci ca fiind ultimul al meu"

Înaintea finalei, Djokovic a încercat din răsputeri să reducă semnificația câștigării unui al patrulea titlu la US Open, dar este imposibil de ignorat. În timpul interviului său după meciul din sferturi cu Matteo Berrettini, Nole și-a întrerupt interlocutorul atunci când și-a dat seama că va trebui să lanseze o altă întrebare pe această temă.
Novak Djokovic
"Tocmai am spus de milioane de ori că, desigur, sunt conștient de istorie, bineînțeles că îmi dă motivație. Dacă încep să mă gândesc prea mult la asta, mă împovără mental".
După partida cu Alexander Zverev, Djokovic a sugerat însă importanța acestei finale.
"Voi trata acest meci ca fiind ultimul al meu, pentru că este probabil cel mai important din cariera mea. Sau poate că nu, nu știu. Dar în acest an, cu siguranță este cel mai important. Va fi o luptă împotriva altui jucător care a fost într-o formă extraordinară, Medvedev. A avut deja câteva finale de Grand Slam în spate. Cred că din punct de vedere al experienței este diferit pentru el acum. Sunt sigur că va da totul pentru a câștiga primul său Slam", a spus liderul mondial.
De-a lungul istoriei, sportivii care au realizat un Calendar Slam au fost Don Budge, Maureen Connolly, Rod Laver, Margaret Court și Steffi Graf

Daniil Medvedev: "Nu-mi pasă cu adevărat că aș putea deveni omul care l-a oprit pe Djokovic"

Djokovic este cu ochii pe acest trofeu, dar și Medvedev, care speră să câștige primul său titlu major după ce a pierdut în cele două finale anterioare. Rusul a pierdut în fața lui Nadal la New York în cinci seturi în 2019 și a fost bătut și de Djokovic în finala din acest an la Australian Open.
Daniil Medvedev
"Dacă pot face acest lucru, probabil voi fi în cărțile de istorie un pic, undeva, dar nu-mi pasă cu adevărat că aș putea deveni omul care l-a oprit pe Djokovic. Dintr-o parte, sigur că va simți puțin presiunea în legătură cu asta. Din cealaltă parte, asta îl va face să fie și mai bun în momentele grele", a declarat Medvedev.
Sportivul în vârstă de 25 de ani a petrecut cu 5 ore și 35 de minute mai puțin pe teren decât Djokovic. "Știți cum sunt Grand Slam-urile... Chiar dacă ajungi în finală fără să pierzi un set, toate meciurile vor fi dure în felul lor. Au fost câteva momente strânse până aici. Au fost câteva bătălii strânse. Nu este niciodată ușor, dar sunt fericit că am reușit să economisesc o mulțime de energie, putere fizică și putere mentală", a mai declarat Medvedev.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo