Novak Djokovic (1 ATP) a pierdut duminică finala de la US Open în fața rusului Daniil Medvedev (2 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. Acesta a fost primul titlu de Grand Slam pentru rus, care l-a oprit pe sârb din cursa pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri majore în același an).
De asemenea, dacă Djokovic ar fi câștigat duminică marea finală de la Flushing Meadows, el ar fi ajuns la titlul de Grand Slam cu numărul 21, depășindu-i pe marii săi rivali, Rafael Nadal și Roger Federer, cu care se află la egalitate în acest moment, la 20 de titluri. Anul acesta, Nole a disputat toate cele 4 finale majore, câștigând 3 dintre ele: Australian Open (cu Medvedev), Roland Garros (cu Tsitsipas) și Wimbledon (cu Berrettini).
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
IERI LA 09:16

De ce consideră Daniil Medvedev că e Novak Djokovic cel mai bun tenismen din toate timpurile

La ceremonia de premiere de după finală, Daniil Medvedev a făcut o declarație prin care a câștigat simpatie, mai ales în rândul fanilor lui Djokovic: "Nu am spus asta nimănui, dar pentru mine, Novak, tu ești cel mai mare tenismen din toate timpurile!". La conferința de presă de după finală, un jurnalist i-a cerut rusului să explice de ce-l consideră pe Nole "The GOAT" (Greatest Of All Times = cel mai bun din toate timpurile).
"Probabil că nu o voi mai spune în viitor din nou, dar ceea ce am spus pe teren a fost adevărat, a fost sincer. Cred că Novak Djokovic e cel mai bun tenismen din toate timpurile. S-ar putea ca această declarație să fie tradusă prin lipsă de respect față de alți tipi din circuit, știm cu toții care, dar nu este lipsă de respect pentru Roger și Rafa.
Novak a fost în fața mea în această finală, dar dacă era oricare alt jucător dintre cei 2 în fața mea în această finală, ceilalți 2, nu aș fi spus ce am spus. Așa consider, mi se pare cel mai complet jucător din câți au existat în acest sport. Asta e părerea mea și e tot ce voi spune pe acest subiect", a spus Medvedev.
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36
US Open
"Sfârșitul unei ere!" Verdictul lui Woodbridge privind carierele lui Djokovic, Nadal și Federer
16/09/2021 LA 05:16