Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a calificat în marea finală de duminică la US Open 2021 după ce l-a învins pe Alexander Zverev, favoritul numărul 4, scor 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-2, la capătul unui meci fantastic care a durat trei ore și 38 de minute de joc.
"Nu vreți să știți ce a fost în capul meu în timpul meciului. A fost ca un uragan de emoții în tipul unui meci sau chiar în timpul unui singur punct. Ești singur pe teren. Nu există portițe de scăpare și trebuie să găsești soluții. De-a lungul anilor, am reușit să rafinez o formulă care merge pentru mine. Sunt multe elemente care intervin, dar nu există o poțiune magică despre care pot spune că este secretul succesului. Sunt multe lucruri combinate. Tenisul este un sport foarte frumos, dar care cere multe de la fiecare sportiv. Trebuie să găsești un echilibru fin între minte și corp tot timpul, dacă vrei să performezi la cel mai înalt nivel pentru o perioadă lungă. Am fost binecuvântat și sunt recunoscător că am putut face asta mult timp" a spus liderul mondial, Novak Djokovic după victoria cu Zverev din semifinala de la US Open 2021.
Roland Garros
Novak Djokovic e în optimi la Roland Garros! Sârbul a trecut de Bedene și-l așteaptă un super-duel
ACUM 11 ORE
În continuare, sârbul se va duela în ultimul act pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri de Grand Slam în același an) cu Daniil Medvedev, care a trecut în semifinale de Felix Auger-Aliassime în minimum de seturi. Aceasta este cea de-a 31-a finală de Grand Slam a sârbului, tot atâtea câte are și Roger Federer, un record absolut. În același timp, aceasta este cea de-a 5-a finală consecutivă a lui Djokovic la turneele de Grand Slam.

Novak Djokovic e în finala de la US Open 2021! Visul "Calendar Grand Slam" este viu

Novak Djokovic a început setul inaugural ca din tun, cu servicii imparabile, dar Zverev a făcut același lucru și a așteptat greșeala din partea liderului mondial, care a venit la 4-4. Germanul a făcut 5-4 și a servit cu succes pentru set. În setul al doilea, Nole a eliminat serios din greșeli și a fost mult mai eficient pe serviciul al doilea. De partea lui Zverev s-au înmulțit serios greșelile neforțate, iar serviciul nu a mai fost la fel de eficient ca în prima manșă.
Setul al treilea a fost de departe cel mai disputat. Zverev a părut mereu în față, având și mingi de break pe parcursul manșei, însă Djokovic a accesat de fiecare dată cele mai bune servicii în cele mai dificile momente. Pe când servea să rămână în set, Zverev a clacat, chiar dacă a câștigat punctul turneului, care a constat într-un raliu de 53 de lovituri.

Punctul turneului! Raliu de 53 de lovituri la semifinala dintre Djokovic și Zverev la US Open 2021

În setul al patrulea, Zverev a obținut break-ul devreme și a menținut acest avantaj cu un serviciu incredibil. În decisiv însă, Novak Djokovic a demonstrat din nou ce campion uriaș este. Sârbul a obținut un break încă din debutul setului, avertizându-l pe Zverev că lupta nu e nici pe departe încheiată. Mai apoi, Nole a continuat să dicteze ritmul și să-l lase pe Zverev în urmă din toate punctele de vedere.
Novak Djokovic a câșitgat titlul la US Open în 3 ocazii până în prezent, în 2011, 2015 și 2018. Dacă s-ar impune duminică în finala cu Medvedev, Nole ar îndeplini Calendar Grand Slam, performanță incredibilă care nu a mai fost repetată din 1969, de la Rod Laver.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
25/05/2022 LA 16:37
Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
25/05/2022 LA 16:16