Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#ReveniriDeLegendă Novak Djokovic e în semifinale la US Open 2021! Sârbul, revenire de excepție cu Berrettini

Irina Aldea

Actualizat 09/09/2021 la 07:36 GMT+3

Novak Djokovic a obținut în această dimineață calificarea în semifinale la US Open 2021 după ce l-a învins pe Matteo Berrettini în sferturile de finală, revenind de la 0-1 la seturi.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, de 3 ori campion la US Open, s-a calificat în această dimineață în semifinale la Flushing Meadows după ce l-a învins în 4 seturi pe favoritul numărul 6, Matteo Berrettini, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 30 de minute de joc.
În penultimul act, Novak Djokovic se va duela cu Alexander Zverev, finalistul ediției trecute. În acest moment, Nole mai are nevoie de doar două victorii pentru a deveni primul jucător de la Rod Laver, în 1969, care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în același sezon competițional.
Pe sârb însă îl așteaptă dueluri de foc, cu Zverev, care traversează o formă de joc fantastică, iar dacă trece de german cu Daniil Medvedev, un tenismen de asemenea extrem de periculos, aflat în căutarea primului titlu major al carierei.

Novak Djokovic merge în semifinale la US Open! E tot mai aproape de Calendar Grand Slam

Deși a avut inițiativa și a fost foarte aproape de a obține break-ul în primul set, Novak Djokovic nu a reușit să reziste în fața torpilelor venite din cealaltă parte a terenului, astfel că manșa inaugurală a intrat în prelungiri, acolo unde Matteo Berrettini s-a impus, un singur break făcând diferența în favoarea italianului.
În seturile 2 și 3, Novak Djokovic a schimbat complet tactica și a început să dicteze ritmul ca un adevărat lider mondial, forțându-l la greșeală în mod constant pe Berrettini, care nu a avut încotro și a trebuit să se declare învins. Italianul și-a pierdut treptat răbdarea și a acumulat frustrare, mai ales când seria greșelilor neforțate ale sârbului s-a oprit brusc.
Tabloul semifinalelor masculine:
  • Daniil Medvedev - Felix Auger-Aliassime
  • Novak Djokovic - Alexander Zverev
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo