Pandemia de Covid-19 a determinat organizatorii turneelor de tenis să recurgă la cât mai multe măsuri de precauție, pentru a limita la maxim răspândirea virusului. Printre acestea s-a numărat și interzicerea copiilor de mingi să mai pună mâna pe prosoapele jucătorilor.
Acest lucru îi obligă pe sportivi să se deplaseze personal la marginea terenului pentru a folosi prosopul între puncte, lucru care presupune pierderea unor secunde prețioase, care înainte erau folosite pentru concentrare. Unii jucători obișnuiesc să se șteargă pe față și pe corp după fiecare punct și poate deveni un calvar să meargă de fiecare dată la marginea terenului să își ia prosopul.

US Open 2021 | Prosoapele vor fi livrate jucătorilor prin intermediul dronelor

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
Acest inconvenient ar putea fi eliminat însă prin intermediul tehnologiei. Organizatorii US Open au anuțat că testează deja un sistem prin care prosoapele să le fie livrate jucătorilor de către drone. Astfel, aceștia vor primi prosoapele în zona centrală a terenului, așa cum se întâmpla când copiii de mingi le ofereau acest serviciu.
Această tehnologie i-ar ajuta și pe jucători, dar ar face probabil și jocul ceva mai rapid, aceștia nemaipierzând timp pentru a se deplasa la marginea terenului după fiecare schimb.

Sistemul Hawk-Eye a revoluționat tenisul

Fanii tenisului sunt recunoscuți pentru ardoarea cu care apără tradițiile sportului mult iubit. Fie că vorbim despre costumația albă de la Wimbledon, căpșunile cu frișcă de la Londra sau de clasica încălzire în doi înainte de meci, cei care iubesc acest sport se mândresc cu tradițiile sale.
Treptat însă vremurile se schimbă iar tehnologia aduce modificări importante în jocul pe care îl știm de atâția ani. Tehnologia Hawk Eye care permite jucătorilor să ceară o reluare oficială, simulată pe calculator, a schimbat cu totul tenisul și a redus considerabil numărul deciziilor greșite ale arbitrilor.
În 2021, Australian Open a devenit primul Grand Slam care s-a jucat fără arbitri de linie, deși acest lucru s-a mai testat la numeroase evenimente începând cu ATP Next Gen din Milano în 2017. În schimb, turneul de la Antipozi s-a bazat în totalitate pe Hawk-Eye Live - un sistem complex în care mai multe camere conectate la un computer sunt folosite pentru a urmări traiectoria mingii pentru a determina dacă este înăuntru sau în afara terenului.
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
15/09/2021 LA 16:17
US Open
Tatăl lui Novak Djokovic a dezvăluit când se retrage sârbul din circuit: "Mi-a spus ce intenții are"
14/09/2021 LA 16:50