Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, s-a calificat în finala de duminică la US Open 2021. Victoria în fața lui Alexander Zverev, favoritul numărul 4, scor 4-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-2, s-a conturat după un meci superb de trei ore și 38 de minute de joc.
Zverev era într-o formă foarte bună și îl învinsese pe Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În 5 seturi, Nole este îmbatabil în acest moment!

US Open 2021: Rezumatul unui meci fantastic, Novak Djokovic - Alexander Zverev

Roland Garros
Novak Djokovic e în optimi la Roland Garros! Sârbul a trecut de Bedene și-l așteaptă un super-duel
ACUM 6 ORE
"Cred că Novak poate să câștige duminică. Dacă te uiți la toate statisticile este cel mai mare jucător din istorie. Este la un merci de a obține trofeul la toate cele 4 turnee de Grand Slam din 2021, este numărul 1 și are o mentalitate fantastică. Am pierdut puncte decisive și el este principalu vinovat! A meritat să facă acele breakuri și a reușit să mențină un nivel de concentrare fantastic la același nivel pe toată durata celor 5 seturi Cum poți să te lupți cu așa ceva?" a spus Zverev după înfrângerea cu Djokovic din semifinala de la US Open.
Sârbul de 34 de ani se va lupta în ultimul act pentru îndeplinirea Calendar Grand Slam (câștigarea celor 4 titluri de Grand Slam în același an) cu Daniil Medvedev, care a trecut în semifinale de Felix Auger-Aliassime în trei de seturi. Aceasta este cea de-a 31-a finală de Grand Slam a sârbului, tot atâtea câte are și Roger Federer, un record absolut. În același timp, aceasta este cea de-a 5-a finală consecutivă a lui Djokovic la turneele de Grand Slam.

US Open 2021 | Finala Djokovic - Medvedev va fi duminică de la ora 23 la Eurosport 1

Novak Djokovic a început setul inaugural ca din tun, cu servicii imparabile, dar Zverev a făcut același lucru și a așteptat greșeala din partea liderului mondial, care a venit la 4-4. Germanul a făcut 5-4 și a servit cu succes pentru set. În setul al doilea, Nole a eliminat serios din greșeli și a fost mult mai eficient pe serviciul al doilea. De partea lui Zverev s-au înmulțit serios greșelile neforțate, iar serviciul nu a mai fost la fel de eficient ca în prima manșă.

Punctul turneului! Raliu de 53 de lovituri la semifinala dintre Djokovic și Zverev la US Open 2021

Setul al treilea a fost de departe cel mai disputat. Zverev a părut mereu în față, având și mingi de break pe parcursul manșei, însă Djokovic a accesat de fiecare dată cele mai bune servicii în cele mai dificile momente. Pe când servea să rămână în set, Zverev a clacat, chiar dacă a câștigat punctul turneului, care a constat într-un raliu de 53 de lovituri.
În setul al patrulea, Zverev a obținut break-ul devreme și a menținut acest avantaj cu un serviciu incredibil. În decisiv însă, Novak Djokovic a demonstrat din nou ce campion uriaș este. Sârbul a obținut un break încă din debutul setului, avertizându-l pe Zverev că lupta nu e nici pe departe încheiată. Mai apoi, Nole a continuat să dicteze ritmul și să-l lase pe Zverev în urmă din toate punctele de vedere.
Novak Djokovic a câștigat titlul la US Open de 3 ori până acum, în 2011, 2015 și 2018, iar anul trecut a fost descalificat pentru că a lovit cu mingea un arbitru. Dacă s-ar impune duminică în finala cu Medvedev, Nole ar îndeplini Calendar Grand Slam, performanță incredibilă care nu a mai fost repetată din 1969, de la Rod Laver.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
25/05/2022 LA 16:37
Roland Garros
Alex Zverev, în turul 3 la Roland Garros, după o revenire fantastică în fața unui out-sider
25/05/2022 LA 16:16