Tehnicianul australian din echipa Simonei Halep a prefațat turneul de Grand Slam de la New York și a precizat că întrecerea nu va fi mai puțin atrăgătoare anul acesta, în ciuda absențelor de marcă ale lui Rafael Nadal, campionul en-titre, și Roger Federer, câștigător a cinci titluri în Statele Unite ale Americii ((2004, 2005, 2006, 2007, 2008), dar și a lui Stan Wawrinka. Cahill se bazează pe prezența liderului mondial din ATP, Novak Djokovic, despre care crede că este, potrivit calculelor hârtiei, marele favorit să se impună la New York.
Absențele de marcă de pe tabloul principal de simplu de la US Open îl vor ajuta pe Novak Djokovic, este de părere Darren Cahill. Acesta din urmă a spus, de asemenea, că sârbul nu mai are niciun motiv de îngrijorare și se poate concentra exclusiv pe câștigarea titlului major cu numărul 18, asta pentru că restricțiile privind carantinarea la momentul revenirii în Europa au fost eliminate. Djokovic declarase că nu va face deplasarea la Flushing Meadows dacă va trebui să petreacă 14 zile în carantină odată de revine în Europa, mai ales că Roladn Garros începe la doar două săptămâni după US Open.

Tranziția de la hard la zgură, extrem de dificilă

Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 3 ORE
Într-un interviu acordat recent, Cahill a fost întrebat despre cum vede acest sezon și ce dificultăți apar pentru jucători: "Cred că problema privind carantinarea a fost eliminate deja, așa că jucătorii pot călători la New York pentru ca apoi să poată zbura fără griji spre Roma. Nu vor fi obligați să stea în carantină acolo, așa că stai cumva într-un balon doar al tău din New York până în Italia. Odată ce ajungi acolo, ai o săptămână la dispoziție să te pregătești. Este incredibil de greu să ieși de pe hard și să intri pe zgură, dar cei mai buni dintre jucători o pot face. Cred că Novak este marele favorit la cum a început anul acesta și mă aștept să fie la fel de bun și la US Open", a spus Darren Cahill.
https://i.eurosport.com/2020/07/31/2858315.jpg
"Probabil că acum este pregătit și gata să arate de ce este principalul favorit. Apoi, desigur, va trebui să vadă ce face cu Nadal la Roland Garros, dar da, jucătorii de top pot să facă această tranziție mai ușor", a mai spus antrenorul Simonei Halep. Dacă se va impune la US Open, Djokovic va ajunge la 18 titluri de Grand Slam, cu unul în spatele lui Nadal și cu două în spatele lui Federer.

Tabloul principal masculin, în continuare foarte atractiv la US Open

Cahill, printre altele, a vorbit despre cum va arăta US Open anul acesta. Până acum, doar nouă din primii 100 de jucători au anunțat că se retrag. Darren este de părere că această cifră nu este una prea mare și că așa se întâmplă oricum la evenimentele mari din tenis. El a amintit un episod asemănător din urmă cu câțiva ani.
"Bine, nu-l avem pe Nadal acolo, dar există Djokovic pe tablou. Dacă ne amintim bine, în 2016 erau o mulțime de turnee de la care lipseau Nadal, Federer, Wawrinka, del Potro, Milos Raonic, Kei Nishikori, Andy Murray, Marin Cilic. Erau o groază de jucătorii care lipseau de la evenimentele mari, iar turneele continuau și nimeni nu-și făcea probleme ca acum. Vom avea un campion, trebuie să ne bucurăm de asta", a mai spus Darren Cahill.
US Open se desfășoară în perioada 31 august – 13 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player.
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 6 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 11 ORE