Novak Djokovic, principalul favorit al competiției, pornește cu prima șansă la New York din toate punctele de vedere. Specialiști ai sportului alb au precizat deja că absențele lui Roger Federer și Rafael Nadal vor conta enorm în economia turneului american. Nole a fost întrebat de jurnaliști la US Open ce părere are despre faptul că este singurul membru din grupul select al celor trei coloși prezent la Flushing Meadows. Unii jurnaliști au insinuat și faptul că sârbul ar fi decis să meargă la New York doar după anunțul retragerii lui Rafa Nadal.
Djokovic a oferit răspuns acum câteva zile, iar acum a vorbit din nou despre acest subiect. Sârbul a spus că înțelege decizia lui Rafa Nadal de a nu juca în Statele Unite ale Americii în acest an, mai ales că jucătorii care decid să nu facă deplasarea la un turneu sau mai multe sunt avantajați de actualul sistem de punctare.

Novak Djokovic, noi comentarii despre retragerea lui Rafael Nadal

Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 10 ORE
Al doilea cel mai bun jucător al lumii, Rafael Nadal, este campionul en-titre la US Open, însă a decis să nu meargă anul acesta la Flushing Meadows din cauza pandemiei de coronavirus, dar și a protocoalelor stricte stabilite de organizatori. În orice caz, locul lui în clasament este protejat, asta pentru că ibericul își va putea păstra cel mai bun rezultat obținut acolo, adică titlul de anul trecut.
“Înțeleg de ce Nadal a ales să rămână în Europa. Desigur, aceste circumstanțe sunt foarte greu de prevăzut. Probabil nu a vrut să riște sănătatea lui, a celor din echipa lui. Dacă acesta este motivul – cred că asta am văzut în anunțul lui – atunci înțeleg pe deplin. În acest caz este decizia corectă. Din acest motiv a fost construit acest sistem al punctelor, pentru a-i proteja pe jucătorii care nu vor să meargă la anumite turnee, să-și păstreze locul în clasament în ciuda retragerilor. E greu pentru noi, tenismenii, să luăm acum decizii ușoare”, a spus Djokovic la US Open.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek și Begu sunt în optimi. Medvedev s-a calificat și el mai departe
ACUM 12 ORE
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
IERI LA 17:00