Miercuri, în turul doi al US Open 2020, Kiki Mladenovic a coborât abrupt în infern, deși ajunsese la un singur game de victorie. Deținătoare a șase titluri de Grand Slam la dublu, Mladenovic a făcut o cursă aproape solitară până la 6-1, 5-1 în duelul cu Varvara Gracheva. Rusoaica de doar 20 de ani contribuise la parcursul lejer al lui Mladenovic cu 18 greșeli neforțate în primul set, însă experiența părea principala armă a lui Kiki, în condițiile în care a jucat mai des cu serviciul doi decât cu primul (frecvența primei mingi a fost la 45%).
Filmul s-a rupt însă brusc pentru Kiki: a servit pentru victorie și, de la 30-30, a pierdut două puncte consecutiv. Înainte ca totul să se destrame definitiv, Mladenovic a avut trei mingi consecutive de meci în game-ul de retur următor, apoi o a patra izolată, însă nu a reușit să convertească.
Din acel moment, nu a mai fost cale de întors pentru Mladenovic, care a servit din nou perntru victorie și a ratat, iar mai apoi a căzut din ce în ce mai jos: a pierdut cu 7-2 tie-break-ul setul doi, apoi decisivul la zero.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Cîrstea și Begu, primele românce care intră în arenă
ACUM 35 MINUTE

Kiki Mladenovic, KO la US Open 2020, însă nu doar pe teren

Grasheva a reușit, fără discuții, una dintre cele mai mari reveniri din istoria US Open-ului și a turneelor de Mare Șlem (comparabil poate doar cu ce s-a întâmplat la ediția 1975 a US Open-ului, când Vilas a scăpat din mână victoria în fața lui Orantes de la 2-1 la seturi și 5-0). Dacă mai adăugăm însă în ecuație și faptul că rusoaica este debutantă la un Grand Slam, atunci dimensiunea dezastrului sportiv pentru Mladenovic este și mai mare.
Pentru Kiki, jucătoare care la un moment dat, pe final de 2017 și început de 2018, adunase 15 înfrângeri consecutive în meciurile oficiale de simplu, US Open 2020 a fost un calvar pe de-a-ntregul. Mladenovic s-a numărat printre sportivii care au intrat în contact cu Benoit Paire, testat pozitiv cu COVID-19.
Despre șapte jucători, în mare parte francezi, s-a indicat că ar fi petrecut mai mult timp împreună cu Benoit Paire. Mladenovic a intrat pe această listă specială, alături de Grégoire Barrère, Richard Gasquet, Adrian Mannarino, Édouard Roger-Vasselin şi belgiencele Ysaline Bonaventure şi Kirsten Flipkens. Foarte sugestiv, Mladenovic a declarat că ea a fost plasată automat "în bula din bulă". După ce inițial precizase că sportivii vor fi descalificați doar dacă împart camera cu un infectat, apoi luase cele mai drastice măsuri contra lui Dellien sau Pella, USTA a schimbat din mers regulile pentru a doua oară în momentul în care un grup atât de important de sportivi ar fi trebuit descalificaț. Împotriva acestui lucru, argentinianul Guido Pella a protestat vehement, în condițiile în care el fusese descalificat automat din turneul Masters organizat tradițional la Cincinnati pentru că preparatorul său fizic fusese depistat pozitiv cu coronavirus.
Certitudinea este că în cazul lui Paire, USTA a luat măsuri gradual, protejându-l pe finalistul de anul trecut Daniil Medvedev, alături de Damir Dzumhur și Nicolas Mahut, despre care a considerat că au avut contact limitat cu francezul. Însă pentru grupul de șapte jucători în care s-a aflat și Mladenovic, au apărut restricții totale, care au însemnat, în termenii folosiți de jucătoare, "că ne-a fost permis doar să mergem la meciuri".
Concret, Mladenovic & Co au fost testați zilnic și au fost carantinați în camera de hotel cu excepția momentelor în care urmau să fie transportați, individual, la complexul de tenis pentru antrenament și meci, sub stricta supraveghere a unui oficial. Arena Grandstand a devenit "țarcul" pentru niște paria cărora le-au fost ridicate până și acreditările, tocmai din dorința de a-i ține sub control cât mai din scurt.
În aceste condiții, după calvarul de pe teren, Mladenovic a răbufnit, emoțional și ironic.
Am jucat bine, dar simțeam că sunt pe marginea prăpastiei. Ceea ce ne-au obligat să trăim este înfiorător. Îmi vreau libertatea înapoi! Simt că suntem prizonieri aici. Vreau doar atât, să le mulțumesc celor de la USTA pentru o experiență ireală!
Cât despre propria evoluție, Mladenovic a spus simplu: "M-am prăbușit, am făcut implozie".
Din punct de vedere sportiv, la simplu, US Open 2020 nu aduce o noutate prea mare pentru Mladenvic, în condițiile în care sportiva din Franța nu a mai ajuns în turul trei la un turneu de Mare Șlem de la Wimbledon 2018. Interesant este ce se va întâmpla la dublu: Kristina Mladenovic și Timea Babos, câștigătoare la Australian Open 2020, sunt principalele favorite ale tabloului de la Flushing Meadows.
Australian Open
Zverev, declarație controversată: "Cred că mulți jucători au acum Covid"! Argumentele germanului
ACUM O ORĂ
Australian Open
Rafa Nadal a vorbit deschis despre starea sa fizică! Ce l-ar determina să-și încheie cariera
ACUM 2 ORE