"Descopăr pe zi ce trece că forța ei fizică este un avantaj uriaș. Este o sportivă cu explozie, puiternică. E ca Serena Williams din acest punct de vedere. Este o fată foarte conștientă de punctele ei forte, dar și de punctele sale slabe. Are foarte multă încredere. Abordează meciurile foarte concentrată, dar este și relaxată - în același timp. Este o combinație foarte rară. Încrederea e cea care o diferențiază", a declarat belgianul Wim Fissette, preluat de site-ul turneului de la US Open.
Naomi Osaka a debordat de încredere și în partida din sferturile de finală de la US Open, de marți, împotriva americancei Shelby Rogers (93 WTA). Nipona a părut imbatabilă pe teren, reușind să o învingă în premieră, din a patra încercare, pe americancă, la capătul unui meci care a durat doar 79 de minute. Osaka a expediat 7 ași și 24 de lovituri câștigătoare, însă cifra și mai impresionantă din statistică s-a referit la numărul de greșeli neforțate - doar opt tot meciul.
Rogers nu a reușit să câștige decât patru puncte la retur pe prima minge a lui Naomi Osaka și alte opt puncte pe mingea a doua.
Roland-Garros
Chloé Paquet - Aryna Sabalenka - Roland-Garros
ACUM 28 MINUTE

US Open 2020: Naomi Osaka s-a calificat în semifinale

Naomi Osaka arată exclent la New York, reușind să lase în urmă problemele la coapsă care au determinat-o să abandoneze înainte de finala de la Western & Southern Open, cu Azarenka. Nipona are o șansă bună de a accede în a doua sa finală la New York, acolo unde, în 2018, a obținut primul titlu de Mare Șlem al carierei.
După ce a învins-o pe Rogers (jucătoare care, după o operație la genunchi în 2018, alunecase până pe locul 780 WTA), Naomi Osaka va juca mai departe pentru un loc în finală cu o altă americancă - Jennifer Brady (învingătoare marți cu 6-3, 6-2 în fața Yuliei Putintseva). Scorul meciurilor directe este 1-1 între cele două, Osaka declarând despre viitoarea sa adversară, recunoscută pentru capacitatea de a lovi extrem de puternic: "este o jucătoare incredibilă. O invidiez pentru jocul ei variat, mi-aș dori să îl am și eu la fel".
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 30 MINUTE
Tenis
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 35 MINUTE