Caroline Garcia, 50 WTA, pare că a lăsat în urmă lipsa de formă arătată în ultimul timp în circuit și, cel puțin timp de un set și jumătate, a lăsat impresia că este invincibilă în fața Pliskovei. Sportiva din Cehia nu a putut fructifica niciuna dintre cele trei mingi de break avute în actul inaugural, în timp ce reprezentanta Hexagonului s-a impus din prima pe retur, cu precizie de metronom.
Pliskova a reușit să își ridice nivelul și să echilibreze duelul, egalând scorul la 4 în setul doi, după ce fusese condusă de Garcia cu 2-0, reușind să își procure și minge de set, însă sportiva din Franța a gestionat perfect momentul dificil și apoi tie-break-ul, încheind partida în minimum de manșe.
"Ultimul an a fost destul de complicat. Dar, în carieră ai mereu urcușuri și coborâșuri, trebuie să înveți din astfel de momente și cred că eu am reușit acest lucru", a declarat Garcia la finalul partidei.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 18 MINUTE

US Open 2020: principala favorită, eliminată prematur în turul doi

Pliskova nu a servit în actualul sezon la nivelul la care și-a obișnuit fanii: în acest moment abia prinde Top 10-ul la numărul de ași reușiți în 2020, iar acest lucru s-a văzut și la New York, acolo unde cehoaica nu mai pierduse de patru ani înainte de optimi.
Pentru a doua oară în carieră, Pliskova a fost cap de serie numărul 1 la US Open, la fel ca în 2017, însă nu a reușit să profite de absențele importante de pe tablou pentru a se apropia de câștigarea primului trofeu de Grand Slam al carierei.
Garcia a obținut, astfel, a patra victorie în șapte meciuri directe contra Pliskovei și o va înfrunta mai departe pe americanca Jennifer Brady, campioana de la Top Seed Open (Lexington). Prin victoria în fața principalei favorite de la Flushing Meadows, Caroline Garcia și-a egalat deja cea mai bună performanță a carierei la US Open.
Roland-Garros
Holger Rune - Hugo Gaston - Roland-Garros
ACUM 10 ORE
Roland-Garros
Casper Ruud - Lorenzo Sonego - Roland-Garros
ACUM 11 ORE