Serena Williams continuă cursa pentru titlul de Mare Șlem cu numărul 24, reușind să rezolve ecuația destul de complicată propusă de Pironkova, care a servit excelent în primul set și a etalat un joc agresiv și variat, irezistibil. Dacă în primele zeci de minute ale meciului Serena a supraviețuit în mare parte grație serviciului, până la finalul partidei a ajuns să dicteze ritmul schimburilor, reușind de la 3-3 în setul doi să își adjudece 9 din 11 game-uri disputate, încheind duelul cu 45 de lovituri câștigătoare, 20 de ași și doar 24 de greșeli neforțate (doar patru în ultimul set).
Începând cu 2008, Serena nu a ratat niciodată prezența în semifinale la US Open atunci când s-a aflat pe tablou, adunând 11 prezențe în careul de ași. Americanca și-a trecut în cont:
  • victoria cu numărul 101 pe Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis a lumii
  • victoria cu numărul 106 a carierei la US Open
  • a 39-a prezență în semifinalele unui turneu de Mare Șlem
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG / Halep, Cîrstea și Begu intră în focuri!
ACUM O ORĂ

US Open 2020: Serena Williams, în semifinale. Pironkova a dominat primul set

Williams a deschis meciul cu trei puncte câștigate direct din serviciu, însă Pironkova a reușit să arate în acel prim game care este planul ei câștigător: variație în joc și ruperi de ritm – de această dată cu scurtă, finalizarea venind sub forma unui lob perfect, la care Serena nici nu a mai schițat vreun gest. Destul de surprinzător, Pironkova și-a început cu as evoluția pe lansare, etalând per total un joc curajos și agresiv. Astfel, sportiva din Bulgaria a reușit să se impună fără emoții în primele game-uri pe serviciu.
Pironkova a reușit break-ul în game-ul al cincilea, primele oportunități ivindu-se, din nou – surprinzător, pe serviciul Serenei. Tsvetana a lovit perfect cu forehandul de pe linia de fund a terenului, punând presiune la 30-30, iar o dublă greșeală i-a oferit primul break-point, însă mai departe nu a avut vreun cuvânt de spus, Williams lansând un as. Lucrurile au stat diferit la a doua minge de break, ivită după un rever ratat de americancă: Pironkova a reușit returul și a atacat la prima oportunitate, încheind raliul cu rever câștigător.
În timp ce Serena a continuat să caute soluții pentru a evita un duel direct de rever, sportiva de 32 de ani a confirmat fără emoții break-ul, ducând scorul la 4-2, cu doar două puncte cedate pe serviciu în primele trei game-uri ale meciului.
Abia în game-ul jucat de Pironkova cu mingi noi, Serena Williams a reușit să pună presiune pe serviciul advers, având o oportunitate la 30-30, pe care a irosit-o însă cu un atac ce a eșuat mult în afara terenului. Tsvetana a pus capăt acestui prim game mai dificil pe lansare cu as, iar americanca – servind pentru a rămâne în setul inaugural, s-a clătinat din nou, fiind nevoită să salveze mingi de set. Cu al șaptelea as, Williams a închis totuși în favoarea sa game-ul. Servind pentru câștigarea primului set, Pironkova a demonstrat o dată în plus cât de bine gestionează mental acest parcurs de la Flushing Meadows: după ce la 15-0 a comis prima sa dublă greșeală, a continuat să își asume riscuri, reușind să câștige următoarele trei puncte cu as, apoi încă un serviciu câștigător și rever câștigător în lung de linie.

Revenirea Serenei

Reușind din nou să dicteze cu reverul, Pironkova a început cu break setul secund, când Serena Williams a ratat o dată în plus cu dreapta, ajungând la 13 greșeli neforțate. De această dată însă, americanca a reușit re-break-ul, trecând apoi în avantaj pe tabelă după o tură grea pe lansare, în care serviciul a scos-o la liman, livrându-i așii #9, #10 și #11.
Williams a avut șansa desprinderii, cu o nouă minge de break în game-ul al patrulea, însă Pironkova a rezistat, chiar dacă eficiența serviciului său era pe o pantă descendentă clară.Un nou break al americancei a venit abia în game-ul cu numărul opt, unul în care Serena a reușit o lovitură câștigătoare cu mâna stângă! – și și-a adjudecat și cel mai lung schimb de mingi al partidei, un raliu dur de 24 de lovituri, la finalul căruia Pironkova și-a trimis scurta în fileu.
Condusă după primele trei puncte în game-ul în care a servit pentru a împinge meciul în decisiv, Williams a rezolvat problema cu o nouă serie fantastică pe serviciu – trei ași consemnând victoria americancei, cu 6-3.

Americanca a luat avantaj din start în decisiv

Serena Williams a pus presiune la retur încă din startul setului trei, câștigând primele două puncte și lovind apoi de două ori consecutiv decisiv cu reverul, pentru a-și procura prima minge de break. Americanca a convertit în cele din urmă a treia minge de break, ieșind învingătoare într-un nou raliu lung și epuizant (16 lovituri). Continuându-și recitalul la serviciu, sextupla campioană de la Flushing Meadows a pus pe tabelă al cincilea său game consecutiv, oferindu-și startul ideal în decisiv.
Pironkova nu a mai rezistat în coasta Serenei decât până la jumătatea setului decisiv, după ce - cu o singură excepție - toate game-urile sale pe lansare au fost, începând cu setul doi, din ce în ce mai grele. În primă instanță, reprezentanta Bulgariei a oprit seria americancei în game-ul al treilea al setului decisiv, având un bilanț bun în statistică - 21 lovituri câștigătoare și 22 de greșeli neforțate, însă de la 2-3 nu a mai reușit să câștige vreun game, americanca sprintând cu lovituri aspre spre careul de ași, acolo unde o va înfrunta fie pe Victoria Azarenka, fie pe Elise Mertens.
  • Tenisul-spectacol de la US Open 2020 este în transmisiune directă pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM 4 ORE
Australian Open
Președintele Serbiei, alături de Djokovic: "Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia"
ACUM 4 ORE