Fără set câștigat până astăzi în fața Johannei Konta, Sorana Cîrstea a reușit o victorie marcă-înregistrată, în registrul care îi place mai mult și mai mult.
În primul set, serviciul nu a funcționat pentru Cîrstea, iar atacurile au fost nărăvașe, zburând mai degrabă necontrolat. Abia în setul secund, Sorana a reușit să prindă ritmul care îi place, luându-se la trântă la propriu cu o sportivă care iubește atacul, riscul și accelerările bruște la fel de mult. După un schimb de break-uri venit la 1-1, care a lăsat nedecis duelul, Cîrstea a pus cărbune într-o revenire memorabilă: a salvat câte două mingi de break în ultimele două pe lansare în acest act secund, apoi a sprintat decisiv din blocstarturi în tie-break, astfel încât eforturile Johannei de a reveni s-au dovedit a fi inutile. Calmă, stăpână pe serviciul redesenat după problemele avute la umăr, Sorana Cîrstea a reușit să se impună deși statistica arăta cifre mai bune în dreptul britanicei.
Iar lucrurile au curs în aceeași direcție, dovada supremă fiind aceea că, la final de partidă, la totalul punctelor câștigate în meci, Konta a stat mai bine decât Sorana, bilanțul fiind de 110 la 111. Cîrstea a fost însă necontenit conectată la meci - încurajându-se, bombănind când lucrurile păreau că o iau razna în decisiv în momentul în care a ratat pe serviciu desprinderea la 3-1, în ciuda celor patru mingi de game avute. Mai stăpână pe propriile emoții, Johannei Konta i-a lipsit explozia. Cîrstea a smuls break-ul decisiv în game-ul șapte al setului decisiv, abia la a șasea minge de break avută, a revenit apoi de la 0-40 pe lansare și a închis în cele din urmă meciul cu game alb pe lansare, după ce ratase minge de meci la retur.
Roland Garros
Roland Garros, LIVE-BLOG: Nadal și Djokovic luptă pentru optimi, Alcaraz - Korda, duelul zilei
ACUM 35 MINUTE
  • Sorana Cîrstea va juca pentru un loc în optimi cu favorita 20 a tabloului de la US Open 2020, Karolina Muchova (24 ani, Cehia), care a obținut victorii în minimum de seturi în duelurile cu Venus Williams și Anna Kalinskaya.

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open 2020: ce spun statisticile

1. Cîrstea și-a egalat cel mai bun rezultat de la US Open, ajungând pentru a treia oară în carieră în turul trei (2009, 2019 și 2020).
2. Este cel mai valoros parcurs al Soranei la Flushing Meadows, având în vedere faptul că până acum Sorana a mai reușit o singură dată să învingă o sportivă de pe lista capilor de serie la US Open: în 2012, o elimina pe Sabine Lisicki, cap de serie 16 și locul 23 în clasamentul WTA, în turul întâi, însă pierdea în meciul secund la Anna Tatishvili.
3. Este a șaptea victorie obținută de Sorana Cîrstea în fața unei jucătoare din Top 20 mondial în turneele de Mare Șlem, însă prima la US Open. Până acum, Sorana reușit astfel de victorii la Roland Garros - cu Wozniacki și Jankovic în 2009, la Australian Open - cu Stosur (2012) și Suarez Navarro (2017) și la Wimbledon - cu Na Li (2012) și Rybarikova (2018).
4. Potrivit bazei de date furnizate de Tennis Abstract, aceasta este victoria cu numărul 34 a Soranei Cîrstea într-un meci oficial în fața unei jucătoare din Top 20. Românca are, în plus, și o victorie în Cupa Hopman, competiție demonstrativă pe echipe, mixtă (feminin și masculin). Certitudinea este că au trecut 16 luni de la precedentul succes al Soranei în fața unei jucătoare din Top 20: 3-6, 6-4, 6-1 în fața americancei Madison Keys, la Madrid, în mai 2019.
5. US Open a devenit al doilea cel mai de succes Grand Slam al Soranei Cîrstea în ceea ce privește numărul de victorii obținute (11, cu una mai mult decât are la Australian Open și două mai puțin decât la Roland Garros). Totuși, US Open și Wimbledon rămân Grand Slam-urile la care Sorana încă nu a pășit în săptămâna a doua.
6. Cîrstea și-a îmbunătățit procentajul de victorii în set decisiv în turneele de Mare Șlem. Victoria în fața Johannei Konta a fost a 18-a obținută de Cîrstea în set decisiv la un Grand Slam, din 28 de partide ajunse în setul trei, și a 11-a revenire a carierei după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi, la a cest nivel.

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open 2020: cifrele duelului din turul 2 cu Johanna Konta

  • 8 ași
  • 7 retururi câștigătoare
  • 10 lovituri câștigătoare cu forehandul (18 Konta)
  • 8 lovituri câștigătoare cu reverul (8 Konta)
  • 110 puncte câștigate (111 Konta)
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Irina Begu, pusă la zid de marele Tim Henman: "E inacceptabil ce a făcut,am văzut un copil plângând"
ACUM O ORĂ