"Știam că va fi greu în orice condiții. Suntem profesioniști, trebuie să ne facem treaba. Ca jucător profesionist, coleg al unui jucător și om - mă bucur că am jucat acest meci", a transmis germanul în vârstă de 23, favorit cinci pe tabloul principal.
La ora la care ar fi trebuit să intre pe Louis Armstrong Stadium pentru duelul cu stângaciul Mannarino (ultimul jucător pe lista capilor de serie la New York), după terminarea partidei dintre Angelique Kerber și Ann Li, Sascha Zverev făcea plajă în înaltul tribunei de pe Arthur Ashe Stadium și butona preocupat telefonul mobil. Fără ca organizatorii să facă vreun anunț oficial, startul partidei dintre Zverev și Mannarino a fost amânat timp de trei ore. Oficialii americani au transmis un comunicat oficial telegrafic și ambiguu abia la aproximativ jumătate de oră după începutul meciului, astfel încât cel care a oferit primele detalii pe larg despre incertitudinea de la Flushing Meadows a fost chiar Zverev, la interviul de pe teren.
"Mi s-a spus că sunt șanse minime ca meciul să se joace! Au spus că ar fi o variantă să jucăm de la ora 17.00 (n.r. - ora locală), iar eu am stat practic și am așteptat să văd ce se întâmplă. M-am relaxat, am fost foarte relaxat. A fost și dificil, în mod evident, pentru că eram pregătit să joc în alte condiții, îmi racordasem rachetele în consecință, iar când am aflat că intrăm să jucăm am fost rece, neîncălzit la început de meci, rachetele nu se potriveau", a povestit Zverev. "Nu știu dacă sunteți la curent, dar Mannarino a fost în preajma lui Benoit Paire, așa că bănuiesc că cei de la Departamentul de Stat au sunat și au spus că nu ar trebui să joace. A fost cu dus-întors, a fost o chestiune politică, noi jucătorii am stat în așteptare", a completat germanul, care a fost în dificultate în primul set al duelului cu Mannarino, comițând 7 duble greșeli, pierzându-și serviciul și cedând manșa inaugurală în tie-break. Zverev și-a adjudecat însă următoarele trei seturi, cu 6-4, 6-2, 6-2.
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM O ORĂ
"Nu sunt foarte mulțumit de nivelul de joc arătat, dar sunt în optimi la US Open și asta mă bucură. Oricum mă pregătisem pentru un meci dificil, pentru că el are un joc aparte. Pot să joc mai bine, trebuie să îmi îmbunătățesc jocul", a mai spus Zverev, care a mai trecut prin episoade fierbinți legate de coronavirus în această vară, după prezența sa la Adria Tour, turneul demonstrativ organizat de Novak Djokovic și soldat cu peste 10 cazuri de infectare cu coronavirus în rândul oamenilor din tenis.

US Open 2020: Mannarino a aplaudat fair-play-ul lui Zverev

Aflat în centrul acestui caz, francezul Adrian Mannarino a oferit și mai multe detalii despre cele petrecute vineri seară la New York. Acesta a declarat la conferința de presă că decizia intrării sale pe teren le-a fost luată din mâini autorităților din New York, din cauza evoluției crizei coronavirusului, iar Departamentul de Stat a recomandat ca el să fie plasat în carantină în camera de hotel.
Mannarino a transmis că "s-au făcut mari eforturi pentru ca meciul să se joace, au amânat meciul - lucru cu care Sascha a fost de acord - ceea ce a fost un gest frumos". Francezul a mai spus că este recunoscător pentru efortul depus de toți cei implicați și că este mulțumit că a putut să-și joace șansa.
  • US Open 2020 este în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 17 ORE