Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3! Britanica este campioană la US Open, fără set pierdut

Cristian Mihală

Actualizat 12/09/2021 la 01:27 GMT+3

Emma Răducanu este noua campioană de la US Open. Sportivă venită din calificări, tânăra de 18 ani a câştigat la Flushing Meadows fără să piardă set, după 6-4, 6-3 cu Leylah Fernandez.

Raducanu Fernandez

Credit imagine: Eurosport

Încă o partidă magică făcută de Emma Răducanu la New York. Fără set cedat, venită din calificări, britanica s-a impus cu 6-4, 6-3 într-o partidă în care doar primul set a fost echilibrat. Acolo, reprezentanta Marii Britanii a făcut diferenţa la 5-4, reuşind breakul decisiv.
picture

Dra-ma-tic! Fernandez a salvat 3 mingi de set, dar Răducanu a câștigat prima manșă cu un forehand

Se părea că a doua manşă va fi la discreţia Emmei, care, la 1-0 a avut 40-0 pe serviciul advers. Leylah Fernandez s-a adunat şi a revenit incredibil, reuşind 5 puncte la rând. În gameul următor, jucătoarea din Canada a reuşit breakul şi se părea că devine favorită în manşa secundă; dar a fost doar un moment de rătăcire al Emmei, cauzat de dezamăgirea de gameul doi al setului secund.

Răducanu, final de meci perfect la US Open

Din acel moment, Răducanu a făcut un meci perfect, nedându-i oponentei vreo şansă şi câştigând 4 gameuri la rând. Astfel, Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care vine din calificări şi se impune într-un turneu de Grand Slam. Ea a devenit totodată prima britanică de la Virginia Wade, în 1968, care câştigă un turneu de Grand Slam.
picture

Mingea care a schimbat istoria tenisului! Aşa a câştigat Emma Răducanu US Open

Răducanu este a doua jucătoare din istorie care ajunge într-o finală de Grand Slam, după ce a jucat mai puţin de 3 astfel de turnee. La Wimbledon 2021 ea debuta şi o făcea cu stil, ajungând până în optimi.
Graţie succesului de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaş, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 modial şi va beneficia de statutul de cap de serie la turnee. În acelaşi timp, Răducanu va fi prima rachetă a Marii Britanii, oprind supremaţia de 6 ani a Johannei Konta. În ceea ce o priveşte pe Leylah Fernandez, sportivă care a depăşit în drumul spre finală 4 capi de serie (inclusiv numerele 2,3 şi 5 WTA), aceasta va urca pe poziţia 27 WTA.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3 (LIVE-BLOG finala US Open 2021)

6-3 Game! Set! Meci! Emma Răducanu e prima jucătoare din istorie care vine din calificări şi câştigă un turneu de Grand Slam.
5-3 Fernandez rezistă în meci, după ce salvează două mingi de meci.
5-2 Emma Răducanu nu are cum să piardă, în mod normal, victoria. Domină cu autoritate partida şi pare că are de îndeplinit o simplă formalitate.
4-2 Încă un break pentru Emma Răducanu, după ce şi-a făcut uşor serviciul. Sportiva britanică e la două gameuri de titlu la US Open.
2-2 Rebreak Emma Răducanu! Sportiva din Regat are multă şansă în acest game şi scenariul din primul set se repetă: break, urmat de rebreak.
După un 2020 afectat de pandemie, să vedem cel mai mare stadion de tenis din lume, Arthur Ashe, plin, nu poate decât să ne încânte.
1-2 Break Leylah! Emma Răducanu a părut afectată de şansele irosite în gameul precedent, dar a arătat încă o dată cât de puternică e din punct de vedere mental. În acest game, sportiva de 18 ani a fost condusă ea cu 40-15, dar a reuşit să revină. Totuşi, în cele din urmă Fernandez a fost mai concentrată şi a făcut breakul.
1-1 Leylah Fernandez ajunge la a 5-a dublă greşeală din meci şi e condusă cu 40-0 pe propriul serviciu. Revine incredibil în game şi câştigă 5 puncte la rând pentru a egala.
1-0 Răducanu începe perfect setul secund şi pare în acest moment mare favorită să îşi adjudece prestigiosul trofeu de la Flushing Meadows.
Desfăşurarea primului set
6-4 Emma Răducanu câștigă primul set! Fernandez a fost capabilă să salveze trei mingi de set, însă sportiva din Marea Britanie a încheiat cu un forehand superb, în lung de linie.
5-4 Răducanu e extrem de agresivă și e la doar un game distanță de a-și adjudeca prima manșă.
4-4 Leylah este dominatoare cu serviciul și egalează din nou. Paradoxal, sportiva din Canada are până acum mai multe lovituri câștigătoare (10-8). De-a lungul turneului, Răducanu a fost sportiva mai agresivă, care a dictat ritmul punctelor și și-a asumat mai multe riscuri.
4-3 Meciul crește ca nivel: deși Leylah s-a apărat în multe momente eroic în acest game, Răducanu face pasul în față și găsește mai multe winners impresionante.
3-3. Cele două sportive par că resimt presiunea și sunt sub nivelul arătat până acum în turneu. Statistica vine să confirme acest lucru: Răducanu are deja 11 neforțate, în timp ce Fernandez a ajuns la 10.
3-2 pentru Răducanu. Sportiva cu rădăcini în România revine de la 0-30 și își menține serviciul. Anterior, Fernandez își câștigase și ea serviciul, de data asta mult mai ușor.
2-1 pentru Răducanu. Leylah reușește rebreakul imediat, după un alt game extrem de lung. Sportiva de 18 ani a salvat 3 mingi de break, dar la a 4-a a comis o neforțată și setul se reechilibrează.
2-0 pentru Răducanu, în primul set. După un game ușor pe propriul servicu, Emma face breakul. Asta în ciuda faptului că Fernandez a salvat 5 mingi de break. Gameul al doilea a durat peste 11 minute, astfel că nu ar fi exclus să asistăm la o dispută maraton.
Billie Jean King, legendara jucătoare americană și Virginia Wade, ultima jucătoare din Marea Britanie care s-a impus la US Open, urmăresc super-duelul de la New York.
Cele două sportive au intrat pe teren, astfel că în câteva minute va începe mult așteptatul duel dintre cele două adolescente care "au luat pe sus" tenisul mondial.
Astăzi s-au împlinit 20 de ani de la una dintre cele mai mari catastrofe din istoria modernă a omenirii. Înainte de finala de la US Open, americanii au pregătit un moment emoționant prin care au comemorat victimele atentatului terorist 9/11.
picture

20 de ani de la 9/11. Moment mișcător: US Open a comemorat victimele atentatului terorist

Preview Emma Răducanu - Leylah Fernandez (finala US Open)

Emma Răducanu a ajuns în finala US Open 2021 fără a pierde vreun set în cele 9 partide pe care le-a disputat. Este prima sportivă care ajunge din calificări până în ultimul act al competiției, însă statistica arată că adversara sa de sâmbătă este mai puternică.
Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, a avut un parcurs mai dificil pe tabloul principal la US Open. Jucătoarea din Canada le-a înfruntat, printre altele, pe Naomi Osaka, Elina Svitolina și Aryna Sabalenka, toate din top 5 WTA, pe care le-a învins în trei seturi, în timp ce Emma Răducanu a avut în principal adversare din afara top 40 WTA, cu două excepții: Belinda Bencic (locul 12 WTA) și Maria Sakkari (locul 18 WTA).
Emma Răducanu vs. Leylah Fernandez - rezultate
De altfel, media clasărilor adversarelor celor două finaliste US Open o avantajează pe Leylah Fernandez. Aceasta a înfruntat jucătoare mai puternice, a căror medie este poziția 30. De cealaltă parte, media locurilor ocupate în clasamentul WTA de rivalele Emmei Răducanu este poziția 48.

Emma Răducanu, cotată cu a doua șansă de analiștii americani în finala US Open 2021

Fernandez a trecut, așa cum am menționat deja, de 4 capi de serie în drum spre finală (printre care ocupantele pozițiilor 2, 3 și 5 în clasamentul WTA). Din acest motiv, specialiștii de la Sportskeeda sunt de părere că sportiva din Canada va triumfa și în fața Emmei Răducanu, în marea finală de azi, datorită încrederii fantastice pe care a dobândit-o de a învinge în drumul ei spre finală nume mari din tenisul feminin.
"Oboseala ar putea fi un dezavantaj pentru Fernandez, deoarece ea a petrecut mult mai multe ore pe teren decât adversara ei. Fernandez ar putea totuși profita de asta, deoarece Răducanu s-ar regăsi într-o situație necunoscută dacă finala de sâmbătă ar intra în set decisiv - moment în care ccanadianca a excelat.
Oricare ar fi rezultatul, atât Emma Raducanu, cât și Leylah Fernandez ne-au făcut deja să deschidem larg ochii. Dacă trebuie să alegem un câștigător, credem că Fernandez va obține victoria pentru calitatea incredibilă a adversarelor pe care le-a depășit pe parcurs. Credem că Fernandez se va impune în 3 seturi", au transmis cei de la Sportskeeda.
picture

US Open 2021 : Finala feminină se va juca între Emma Răducanu și Leylah Fernandez

Emma Răducanu a prefațat finala US Open 2021

După victoria cu Sakkari, Emma Răducanu a prefațat pe scurt ultimul act de sâmbătă. Se așteaptă la un duel echilibrat și spectaculos, mai ales că niciuna dintre jucătoare nu va simți foarte mult presiunea. Ambele sunt la început de drum în tenis și nu vor fi la fel de apăsate precum o jucătoare de la care așteptările sunt mult mai mari. Cele două și-au depășit cu mult condiția, astfel că pot să se concentreze doar pe tenis, fără a lăsa elementele din exterior să le afecteze psihicul.
"Ne știm de mult, pentru că eu m-am născut în Toronto, iar ea e, după cum știți, din Canada. Ca atare, am avut o relație de amiciție când eram junioare. Apoi, ne-am și întâlnit, la Wimbledon, la junioare. Dar de atunci amândouă am ajuns foarte departe. Ne-am schimbat mult jocul și ne-am dezvoltat și ca oameni. Sunt convinsă că va fi o întâlnire complet diferită față de cea de la All Englad Club. Amândouă jucăm bine și sunt sigură că vom face o partidă frumoasă, care să placă publicului", a spus Emma Răducanu, conform wtatennis.com.
Finala US Open - Emma Răducanu - Leylah Fernandez - va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player sâmbătă, de la ora 23:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo