Favorită numărul 2 pe tabloul principal de simplu (cel mai mare cap de serie după eliminarea liderului mondial, Barty), Aryna Sabalenka s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale ultimului turneu major al anului, US Open, după ce a trecut de favorita numărul 15, Elise Mertens.
Bielorusa, semifinalistă anul acesta la Wimbledon, s-a impus în fața belgiencei Mertens în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, la capătul unui meci pe care l-a dominat de la un capăt la altul și care a durat o oră și 12 minute de joc. Acum, pentru un loc în semifinale, Sabalenka se va duela la New York cu învingătoarea meciului dintre Krejcikova și Muguruza.
US Open
Leylah Fernandez este uluită de propria performanță: "Sunt ani de muncă, de lacrimi, de sânge"
10/09/2021 LA 02:32

Aryna Sabalenka, în pas de defilare spre sferturile de finală la US Open 2021

Faza optimilor de finală reprezenta cel mai bun rezultat al Arynei Sabalenka la US Open, până la ediția din 2021. Sportiva din Belarus, ajunsă pe locul 2 WTA, nu a cedat până în sferturi decât un set, în primul meci cu sportiva din Serbia, Nina Stojanovic.
În rest, ea a trecut de Tamara Zidansek, Danielle Collins și Elise Mertens în minumum de seturi, arătând un joc foarte bun, cu o agresivitate ieșită din comun. În cadrul turneelor de Grand Slam, cel mai bun rezultat al ei este semifinala pe care a disputat-o anul acesta la Wimbledon, acolo unde a cedat în fața Karolinei Pliskova.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Leylah Fernandez este prima finalistă la US Open, după o altă evoluție fabuloasă!
10/09/2021 LA 01:53
US Open
Aryna Sabalenka – Leylah Fernandez, prima semifinală la US Open în turneul feminin
08/09/2021 LA 01:17