Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Aryna Sabalenka – Leylah Fernandez, prima semifinală la US Open în turneul feminin

Andrei Nicolae

Publicat 08/09/2021 la 04:17 GMT+3

Sportiva din Belarus a obținut o victorie în două seturi în partida cu Barbora Krejcikova

Aryna Sabalenka

Credit imagine: Getty Images

Aryna Sabalenka, jucătoarea cel mai bine clasată în WTA rămasă în competiție (locul 2 WTA), s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open. Sportiva din Belarus a câștigat destul de clar partida cu Barbora Krejcikova, cu 6-1, 6-4, după o oră și 28 de minute. Sportiva din Cehia era ultima câștigătoare de Grand Slam rămasă în competiție.
Aryna Sabalenka a făcut break încă de la începutul jocului și chiar dacă a comis 5 duble greșeli în primul set, a profitat de forma sportivă mai slabă a adversarei. Krejcikova a acuzat probleme medicale după partida cu Garbine Muguruza din optimile de finală și nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Sabalenka s-a calificat în prima semifinală din carieră la US Open

Sportiva din Belarus a plecat cu break și în setul doi, astfel că partida a curs către o victorie logică, având mai puțin "nerv" comparativ cu ce am văzut mai devreme la întâlnirea Elina Svitolina – Leylah Fernandez. Sabalenka s-a calificat în prima semifinală din carieră la US Open, după ce a atins același nivel și la Wimbledon. Pentru o calificare în ultimul act o va înfrunta pe Leylah Fernandez.
Aryna Sabalenka a evoluat în premieră pe Arthur Ashe, iar sportiva a fost impresionată de atmosfera din tribune: "A fost o experiențăextraordinară, m-am bucurat de fiecare secundă, am simțit sprijinul publicului".
Numărul 2 mondial a vorbit și despre viitoarea ei adversară din semifinale: "Joacă bine, se mișcă bine. Nu are nimic de pierdut, va fi un meci interesant".
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo