Aryna Sabalenka, jucătoarea cel mai bine clasată în WTA rămasă în competiție (locul 2 WTA), s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open. Sportiva din Belarus a câștigat destul de clar partida cu Barbora Krejcikova, cu 6-1, 6-4, după o oră și 28 de minute. Sportiva din Cehia era ultima câștigătoare de Grand Slam rămasă în competiție.
Aryna Sabalenka a făcut break încă de la începutul jocului și chiar dacă a comis 5 duble greșeli în primul set, a profitat de forma sportivă mai slabă a adversarei. Krejcikova a acuzat probleme medicale după partida cu Garbine Muguruza din optimile de finală și nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Sabalenka s-a calificat în prima semifinală din carieră la US Open

US Open
Leylah Fernandez este uluită de propria performanță: "Sunt ani de muncă, de lacrimi, de sânge"
10/09/2021 LA 02:32
Sportiva din Belarus a plecat cu break și în setul doi, astfel că partida a curs către o victorie logică, având mai puțin "nerv" comparativ cu ce am văzut mai devreme la întâlnirea Elina Svitolina – Leylah Fernandez. Sabalenka s-a calificat în prima semifinală din carieră la US Open, după ce a atins același nivel și la Wimbledon. Pentru o calificare în ultimul act o va înfrunta pe Leylah Fernandez.
Aryna Sabalenka a evoluat în premieră pe Arthur Ashe, iar sportiva a fost impresionată de atmosfera din tribune: "A fost o experiențăextraordinară, m-am bucurat de fiecare secundă, am simțit sprijinul publicului".
Numărul 2 mondial a vorbit și despre viitoarea ei adversară din semifinale: "Joacă bine, se mișcă bine. Nu are nimic de pierdut, va fi un meci interesant".
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Leylah Fernandez este prima finalistă la US Open, după o altă evoluție fabuloasă!
10/09/2021 LA 01:53
US Open
Acuzată de Muguruza că a trișat la US Open 2021, Krejcikova răspunde: "M-am simțit umilită!"
08/09/2021 LA 14:52