Leylah Fernandez a stabilit câteva performanțe de excepție prin victoria cu Elina Svitolina, în sferturile de finală la US Open, cu 6-3, 3-6, 7-6 (5).
În primul rând, sportiva din Canada a devenit cea mai tânără sportivă care a ajuns într-o semifinală în ultimii 16 ani, de la Maria Sharapova în 2005. În drumul spre fazele finale, ea le-a mai eliminat pe Naomi Osaka și Angelique Kerber.
US Open
Emma Răducanu a donat echipamentul în care a cucerit titlul US Open! Unde va fi expusă ținuta
28/09/2021 LA 11:30
Svitolina și Osaka erau la începutul turneului de la Flushing Meadows în Top 5 mondial. Prin victoriile asupra celor două jucătoare, Leylah Fernandez a devenit prima jucătoare din ultimii 22 de ani care a învins două adversare din Top 5 în același turneu de Grand Slam. Ultima performanță de acest gen a fost realizată de Serena Williams, la 17 ani, tot la US Open (1999).

Rezumatul partidei Leylah Fernandez - Elina Svitolina, încheiată cu o altă mare surpriză la US Open

Sportiva în vârstă de 19 ani a cucerit foarte mulți oameni din întreaga lume. Inclusiv pe marele Earvin Magic Johnson. Fostul baschetbalist a reacționat pe Twitter: "Dacă nu ați văzut-o pe cea mai interesantă jucătoare de la US Open, Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, pierdeți cu adevărat ! Ea captivează lumea!"

Mesajul tatălui pentru Leylah Fernandez

Leylah Fernandez (Canada) s-a calificat în prima semifinală din carieră, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani.
"Nici măcar eu nu am crezut că pot să ajung aici, deși am muncit atât de mult pentru asta. Mă bucur că azi am reușit să-mi arăt calitățile și spiritul de luptătoare. Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala", a mărturisit Leylah Fernandez după meciul cu Svitolina.
Reprezentanta Canadei este antrenată de tatăl ei, care nu a fost prezent însă la meci. Cei doi au discutat însă înainte de meci și au pus tactica la punct. "Mi-a spus să intru pe teren, să mă simt bine, să mă bat pentru fiecare minge. Azi este primul tău sfert de finală și nu trebuie să fie ultimul tău meci aici. Luptă pentru visul tău!", i-a transmis tatăl sportivei.
Canada traversează o perioadă de excepție. Bianca Andreescu a câștigat titlul în 2019. Felix Auger-Aliassime este și el calificat în semifinale.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
20/09/2021 LA 15:24
US Open
Interviu cu "mamaia" Emmei Răducanu, în presa din Anglia! "După Wimbledon i-am spus să renunțe!"
18/09/2021 LA 15:14