Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții "Dacă nu ați văzut-o pe cea mai interesantă jucătoare, pierdeți cu adevărat. Ea captivează lumea!"

Andrei Nicolae

Publicat 08/09/2021 la 06:41 GMT+3

Tânăra sportivă în vârstă de 19 ani a realizat o performanță la US Open pe care nu o mai înregistrase nimeni de la Serena Williams, în 1999

Leylah Fernandez - US Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Leylah Fernandez a stabilit câteva performanțe de excepție prin victoria cu Elina Svitolina, în sferturile de finală la US Open, cu 6-3, 3-6, 7-6 (5).
În primul rând, sportiva din Canada a devenit cea mai tânără sportivă care a ajuns într-o semifinală în ultimii 16 ani, de la Maria Sharapova în 2005. În drumul spre fazele finale, ea le-a mai eliminat pe Naomi Osaka și Angelique Kerber.
Svitolina și Osaka erau la începutul turneului de la Flushing Meadows în Top 5 mondial. Prin victoriile asupra celor două jucătoare, Leylah Fernandez a devenit prima jucătoare din ultimii 22 de ani care a învins două adversare din Top 5 în același turneu de Grand Slam. Ultima performanță de acest gen a fost realizată de Serena Williams, la 17 ani, tot la US Open (1999).
picture

Rezumatul partidei Leylah Fernandez - Elina Svitolina, încheiată cu o altă mare surpriză la US Open

Sportiva în vârstă de 19 ani a cucerit foarte mulți oameni din întreaga lume. Inclusiv pe marele Earvin Magic Johnson. Fostul baschetbalist a reacționat pe Twitter: "Dacă nu ați văzut-o pe cea mai interesantă jucătoare de la US Open, Leylah Fernandez, în vârstă de 19 ani, pierdeți cu adevărat ! Ea captivează lumea!"

Mesajul tatălui pentru Leylah Fernandez

Leylah Fernandez (Canada) s-a calificat în prima semifinală din carieră, la doar o zi distanță după ce a împlinit 19 ani.
"Nici măcar eu nu am crezut că pot să ajung aici, deși am muncit atât de mult pentru asta. Mă bucur că azi am reușit să-mi arăt calitățile și spiritul de luptătoare. Am avut încredere în loviturile mele încă de la început. Am simțit că lovesc mingea atât de bine, am avut acest sentiment în rachetă, să concretizez acea minge de meci. Abia aștept semifinala", a mărturisit Leylah Fernandez după meciul cu Svitolina.
Reprezentanta Canadei este antrenată de tatăl ei, care nu a fost prezent însă la meci. Cei doi au discutat însă înainte de meci și au pus tactica la punct. "Mi-a spus să intru pe teren, să mă simt bine, să mă bat pentru fiecare minge. Azi este primul tău sfert de finală și nu trebuie să fie ultimul tău meci aici. Luptă pentru visul tău!", i-a transmis tatăl sportivei.
Canada traversează o perioadă de excepție. Bianca Andreescu a câștigat titlul în 2019. Felix Auger-Aliassime este și el calificat în semifinale.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo