Finala din acest an de la US Open în turneul feminin va fi disputată între două sportive Under 20, între Leylah Fernandez și Emma Răducanu. Ambele au impresionat în semifinale.
Dacă Fernandez a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Aryna Sabalenka, Emma Răducanu a trecut în minimum de seturi de Maria Sakkari, cu 6-1, 6-4.

Rezumatul unui meci memorabil făcut de Emma Răducanu la US Open, în semifinala cu Maria Sakkari

Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
IERI LA 14:51
Deși sportiva din Grecia este o jucătoare cu mare experiență, reprezentanta Marii Britanii, în vârstă de 18 ani, a dominat-o mental pe tot parcursul întâlnirii. A arătat multă maturitate, a evoluat cu foarte mult curaj și a pus în teren un joc consistent de la început și până la sfârșit.

Emma Răducanu nu i-a oferit iciun centimetru de teren adversarei

Maria Sakkari și-a creat trei șanse de break în primul game al întâlnirii, dar Emma Răducanu le-a anihilat pe toate. În game-ul trei, sportiva din Grecia a avut alte patru șanse de break. Dar acest 0-7 al șanselor s-a transformat în 3-0 pentru britanică. Emma nu i-a oferit practic niciun centimetru de teren adversarei, iar de la acest scor a zburdat pe teren.
Sakkari nu și-a găsit ritmul la serviciu, iar tânăra adversară a speculat fiecare moment. A ajuns la un incredibil 5-0 și a închis primul set după 38 de minute, cu scorul de 6-1. Grecoaica a rămas cu 0% șanse fructificate la mingile de break, în timp ce Răducanu a avut 2 mingi din 3 convertite la acest capitol.
https://i.eurosport.com/2021/09/09/3215756.jpg
Setul secund a fost mult mai echilibrat. Dar Emma Răducanu a deținut controlul și la primul moment de slăbiciune al Mariei pe propriul serviciu a punctat din nou decisiv. A făcut break-ul la scorul de 2-1, iar de aici, britanica nu a mai putut fi oprită.
A avut permanent energie, a fost proaspătă și s-a desprins și în setul secund, pe care l-a închis cu scorul de 6-4! Sakkari a fost mai prezentă în dueluri, dar nu a mai avut nicio șansă pe serviciul tinerei de 18 ani, care a servit foarte bine și în general a avut un joc complet.
Așadar, turneul feminin de tenis de la US Open din acest an se încheie cu o finală pe care nu a anticipat-o nimeni, între două jucătoare tinere, clasate pe locurile 73, respectiv 150 la începutul concursului. Iar Emma Răducanu a devenit prima sportivă din istorie care a acces în ultimul actm venind din calificări.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Emma Răducanu a răspuns criticilor înainte de Roland Garros! "Am încredere în deciziile mele"
IERI LA 10:00
Roland Garros
Bookmaker-ii nu o pot ignora pe Simona Halep la Roland Garros! Cotele pentru tabloul feminin
14/05/2022 LA 13:57