Emma Răducanu face senzație la US Open. Reprezentanta Marii Britanii cu origini românești s-a calificat în sferturile de finală fără set pierdut. În turul precedent a eliminat-o pe Shelby Rogers după numai 65 de minute, la finalul unui joc în care a cedat doar trei game-uri (6-2, 6-1).
Tânăra jucătoare în vârstă de 18 ani a câștigat acest ultim joc pe Arthur Ashe, arena principală de la Flushing Meadows, unde a evoluat în premieră. Ea a căzut în genunchi pe impunătoarea arenă, după ce a obținut ultimul punct al întâlnirii.
Tenis
Lovitura anului: Emma Răducanu este sfătuită să-l ia ca antrenor pe Darren Cahill
ACUM 21 ORE

US Open 2021: Rezumatul partidei dintre Emma Răducanu și Shelby Rogers

"Înseamnă mult pentru mine să fi ieșit acolo și să fi performat. Shelby Rogers este un adversar extrem de experimentat, așa că știam că va trebui să joc foarte bine pentru a câștiga.
Am jucat pentru prima dată pe Ashe, iar ca experiență am fost puțin nervoasă la început. Dar am fost foarte mândră de mine, de modul în care am reușit să-mi controlez emoțiile și să găsesc un nivel care la final m-a dus spre victorie", a declarat britanica.
Virginia Wade, ultima britanică care a câștigat un trofeu de Grand Slam la simplu, la Wimbledon în 1977, a fost în tribună. Răducanu a remarcat prezența campioanei: "Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați urmărit meciul meu. Vă apreciez foarte mult, sunteți o legendă absolută, așa că sunt cu adevărat onorată să vă am aici".

Emma Răducanu: "Cred că fiecare se află pe propria traiectorie. Personal, sunt surprinsă că sunt aici"

Prin această calificare, Emma Răducanu și-a depășit practic cea mai bună performanță realizată într-un Grand Slam, optime de finală la Wimbledon. Cu seria de victorii de la Flushing Meadows, britanica a ajuns la 7 victorii în ultimele 8 meciuri disputate în Grand Slam-uri pe tabloul principal.
"Cred că fiecare se află pe propria traiectorie. Personal, sunt surprinsă că sunt aici. Nu mă așteptam. Știam că fac o mulțime de lucruri grozave, care vor da roade cândva, dar nu știi niciodată cânde momentul".
În sferturile de finală, Emma o va înfrunta pe Belinda Bencic, campioana olimpică en-titre și semifinalistă la US Open în 2019.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214489.jpg
"Bencic are multă experiență în turneu. Este într-o formă excelentă, după ce a câștigat aurul olimpic. Va fi un meci extrem de dificil. Știu că pentru a avea o șansă, va trebui să joc un tenis foarte bun", a declarat Emma Răducanu.
Reprezentanta Marii Britanii, care a fost clasată pe locul 338 WTA înainte de a ajunge la Wimbledon în iunie, va deveni o jucătoare de Top 100 mondial după US Open. Dar potențialul ei este mult mai mare, după ce a arătat în ultimele zile și va fi doar o problemă de timp până va ajunge în partea superioară a ierarhiei. A devenit deja singur că nu va trebui să mai joace calificări la turneele de Grand Slam pentru a ajunge pe tablourile principale, așa cum s-a întâmplat la US Open.
Emma și-am asigurat deja și cel mai mare premiu din carieră pentru accederea în sferturile de finală, 425.000 de dolari.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
23/09/2021 LA 13:20
Tenis
"Contrastul dintre ele este uriaș!" Ce avantaj are Emma Răducanu în fața lui Naomi Osaka
22/09/2021 LA 15:52