Karolina Pliskova este a doua sportivă din Cehia calificată în sferturile de finală la US Open, după Barbora Krejcikova. Numărul 4 mondial a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova din Rusia, cu scorul de 7-5, 6-4.
Karolina Pliskova a revenit în sferturile de finală ale US Open pentru prima dată din 2018. Sportiva a ajuns în această fază la Flushing Meadows pentru a patra oară în carieră, cea mai bună performanță fiind atinsă în 2016, când s-a calificat în finală.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12

Pliskova avea 6-2 la meciuri directe cu Pavlyuchenkova

Cele două sportive se cunoșteau destul de bine, din moment ce au fost adversare în alte opt întâlniri. Reprezentanta Cehiei câștigase primele șase partide, iar Anastasia pe următoarele două, inclusiv una în acest an, la Madrid.
Karolina Pliskova nu a mai servit atât de mulți ași precum în partida din turul doi cu Anisimova (doar 6 acum față de 24 în jocul amintit), dar a comis mai puține greșeli neforțate decât sportiva din Rusia, 24 vs 34. De fiecare dată, cehoaica a reușit să facă diferența pe final de set, când a reușit câte un break, la 6-5, respectiv 5-4.
Așadar, Pliskova își continuă visul de a câștiga un prim turneu de Grand Slam. În sferturile de finală va evolua cu învingătoarea dintre Bianca Andrescu și Maria Sakkari, meci programat în această dimineață în România.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open. Grecii, în delir
09/09/2021 LA 04:17
US Open
Sakkari e în semifinale la US Open, după victoria cu Pliskova! Next: duel de foc cu Emma Răducanu
09/09/2021 LA 00:39