Leylah Fernandez a pornit de pe locul 73 WTA la startul turneului de la US Open, dar a evoluat dezinvolt timp de aproape două săptămâni și s-a calificat în finala de sâmbătă. În drumul spre ultimul act, canadianca a eliminat nume mari, precum Naomi Osaka, Angelique Kerber, Elina Svitolina, iar în semifinale pe Aryna Sabalenka.
Într-un meci de un foarte bun nivel tehnic, Leylah Fernandez a avut nervii tari și a câștigat împotriva favoritei numărul 2 în trei seturi, cu 7-6, 4-6, 6-4.

Rezumatul partidei Leylah Fernandez - Aryna Sabalenka, prima semifinală la US Open

Australian Open
Kaia Kanepi, "spaima" jucătoarelor de top din circuitul WTA! Care sunt cele mai importante victorii
IERI LA 13:49
Naturalețea cu care a jucat și a luptat, dar și modul cum s-a bucurat pentru fiecare reușită a cucerit și publicul de la New York. Uneori, a împins-o de la spate, iar canadianca și-a început discursul de la finalul jocului prin a mulțumi spectatorilor: "Ați luptat alături de mine până la capăt".
Leylah Fernandez nu și-a imaginat că ar putea ajunge atât de devreme într-o finală de Grand Slam, mai ales că această performanță nu a fost anunțată de alte rezultate notabile în WTA.
"Sunt ani de muncă, de lacrimi, de sânge și de tot în spatele acestei victorii. Mi-am dorit să fiu în finală. Aryna și-a dorit același lucru. Nu știu cum am câștigat ultimul punct, dar mă bucur că sunt în finală", a susținut canadianca. Ea încearcă acum să-i calce pe urme unei alte reprezentante a Canadei, Bianca Andreescu, învingătoare la Flushing Meadows în urmă cu 2 ani.

Steve Nash a stat în loja canadiencei Leylah Fernandez

Leylah Fernandez s-a calificat în finală în săptămâna în care a împlinit 19 ani. Care a fost cadoul ei preferat cu această ocazie? "Nu mă pot decide, sunt multe lucruri care se întâmplă acum. Am cunoscut-o pe Billie Jean King, l-am întâlnit pe Juan Martin Del Potro, l-am avut pe Steve Nash în loja mea, îi mulțumesc pentru prezență. Tata îmi spunea că trebuie să luptăm ca Steve Nash (n.r. fost jucător la Phoenix și antrenor azi la Brooklyn Nets). Familia mea mă susține, nu mă pot decide", a venit răspunsul finalistei de la US Open.
https://i.eurosport.com/2021/09/10/3216148.jpg
Leylah va lupta pentru trofeu peste 2 zile, dar "deocamdată vreau să mă bucur de victoria de azi alături de echipa mea. Îl voi lăsa pe tatăl meu să planifice finala", a mai spus canadianca.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Emma Răducanu a donat echipamentul în care a cucerit titlul US Open! Unde va fi expusă ținuta
28/09/2021 LA 11:30
Tenis
Ce a făcut Emma Răducanu când a ajuns acasă, după US Open 2021: "A fost groaznic de greu"
21/09/2021 LA 15:56