Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în premieră în semifinale la US Open. Grecii, în delir

Irina Aldea

Publicat 09/09/2021 la 07:17 GMT+3

Maria Sakkari s-a calificat în această dimineață în prima ei semifinală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Karolina Pliskova, finalista din 2016.

Maria Sakkari

Credit imagine: Getty Images

Ocupantă a locului 18 WTA și favorită numărul 17 pe tabloul de simplu feminin, Maria Sakkari a obținut în această dimineață prima ei calificare în semifinale la US Open, după ce a trecut de Karolina Pliskova în sferturi în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc.
picture

US Open 2021: Rezumatul meciului dintre Karolina Pliskova și Maria Sakkari

În continuare, sportiva din Grecia se va duela cu noua revelație din tenisul mondial feminin, Emma Răducanu, care a câștigat la Flushing Meadows până acum 8 meciuri (3 în calificări + 5 pe tabloul principal) fără a ceda set. Se anunță a fi o semifinală spectaculoasă din toate punctele de vedere.
Până acum la New York, Sakkari le-a învins pe Kostyuk, Siniakova, Kvitova, Andreescu și Pliskova, cedând un singur set în meciul cu campioana din 2019, Bianca Andreescu. Pentru Sakkari, aceasta este cea de-a doua semifinală de Grand Slam în care ajunge, după Roland Garros 2021.

Maria Sakkari, dedicație emoționantă după calificarea în semifinale la US Open 2021

"Cred că este un lucru major pentru Grecia (n.r. calificarea ei în semifinale la US Open). Nu am avut șansa să o spun la interviul de după meci, dar vreau să dedic această victoriei Greciei, pentru că am suferit enorm luna trecută din cauza pagubelor provocate de incedii. Să câștig pentru Grecia, să-i fac pe greci fericiți, mai ales în aceste vremuri dificile, mă face și mai fericită, pentru că toată lumea știe cât de mult îmi iubesc țara.
Nu știu cât de entuziasmați sunt oamenii în Grecia, dar îmi imaginez că sunt mai fericiți acum decât la Roland Garros. Toată lumea din Grecia mă susține, vin oamenii la mine și îmi spun doar lucruri frumoase. Tot ce pot să fac este să rețin aceste amintiri pentru că nu va dura toată viața. Știu că grecii își vor aminti de mine mereu, însă nu voi fi o jucătoare active peste 10 sau 15 ani", a spus Maria Sakkari la conferința de presă de după meciul cu Pliskova.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo