Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#PerformanțeleRomânilor Simona Halep, în atenția site-ului WTA după victoria superbă de la US Open, contra Rybakinei

Nicu Savin

Actualizat 03/09/2021 la 21:43 GMT+3

Simona Halep a avansat în optimile de finală de la US Open după o victorie în 3 seturi împotriva Elenei Rybakina. Succesul sportivei noastre a fost disecat de site-ul oficial al WTA, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa româncei.

Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a trecut peste cel mai greu de test de până acum de la US Open. În turul 3, sportiva noastră a dat piept cu Elena Rybakina, o jucătoare aflată în mare formă, dar deznodământul i-a fost favorabil Simonei.
După 2 ore și 24 de minute de joc, Halep s-a impus cu 7-6 (11), 4-6, 6-3, obținând astfel biletele pentru optimile de finală, acolo unde o va înfrunta pe Elina Svitolina sau pe Darya Kasatkina.
La finalul disputei cu Rybakina, Simona a recunoscut că este departe de potențialul său, dar a menționat că abia așteaptă meciul următor, fiind încrezătoare că poate să facă un rezultat bun.

Simona Halep, în optimi la US Open

Simona a devenit prima jucătoare calificată în optimile US Open, iar acest lucru nu putea fi trecut cu vederea de site-ul WTA, care a dedicat un amplu material partidei încheiate mai devreme, în care s-a remarcat printre altele că tie-break-ul din primul set a fost cel mai lung din cariera româncei.
"Halep a revenit de la 0-3 și 3-5 și a salvat 4 mingi de set înainte de a-și adjudeca primul set după un tie-break epic, cel mai lung din cariera sa. Simona a răsturnat un deficit de 0-3 și în setul secund și apoi s-a apropiat la 5 puncte de victorie, înainte ca Rybakina să trimită meciul în decisiv. Acolo, Halep a fost din nou condusă cu break, dar apoi a dominat finalul meciului și a câștigat.
US Open a fost rareori cel mai fericit loc pentru Simona. A făcut semifinale în 2015 și sferturi în 2016, iar procentajul ei de câștig aici era de doar 63%, mai mic decât la oricare din celelalte 3 turnee de Grand Slam. Acest aspect s-a îmbunătățit în acest an și s-ar putea îmbunătăți în continuare, dacă Simona va câștiga în optimi cu Elina Svitolina sau Darya Kasatkina", au scris cei de la WTA pe site-ul oficial.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo