Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum arată tabloul feminin la US Open 2022: Cu cine joacă Serena Williams, Iga Swiatek + duelurile de foc

Irina Aldea

Publicat 25/08/2022 la 19:59 GMT+3

Joi seară a avut loc dezvăluirea tablourilor la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Privirile noastre s-au îndreptat, bineînțeles, către adversarele româncelor, însă toată lumea a așteptat să vadă cu cine va juca Serena Williams la ultimul turneu din carieră.

Serena Williams, Simona Halep, Emma Răducanu, Iga Swiatek

Credit imagine: Eurosport

Joi seară a avut loc tragerea la sorți a tablourilor de la US Open. În comparație cu celelalte turnee de Grand Slam, americanii preferă să nu organizeze nicio ceremonie de tragere la sorți, ci să dezvăluie direct tablourile. Chiar dacă pentru fani e un motiv de dezamăgire, toate privirile au fost ațintite spre conturile oficiale ale US Open 2022, pentru a afla cu cine joacă Serena Williams la ultimul ei turneu din carieră, pe cine întâlnește Iga Swiatek, dar și care sunt posibilele meciuri din optimile de finală și sferturi.
În primul meci de la US Open 2022, Serena Williams se va duela cu muntenegreanca Danka Kovinic, aflată pe locul 80 WTA. Dacă trece de Kovinic, pe care nu a mai întâlnit-o niciodată în circuitul WTA, legendara tenismenă din SUA se va duela cu învingătoarea dintre Anett Kontaveit, al doilea cap de serie, și Jaqueline Cristian.
CITEȘTE ȘI:

Tabloul feminin de la US Open, plin de super-dueluri: Serena Williams, Simona Halep, Emma Răducanu, Iga Swiatek

Pe lângă Serena Williams, care încearcă să egaleze recordul all-time deținut de Margaret Court, de 24 de titluri de Grand Slam, Iga Swiatek încearcă de asemenea să câștige primul ei titlu de Grand Slam la Flushing Meadows. Poloneza, lider mondial în clasamentul WTA, se va duela în turul inaugural cu Jasmine Paolini, pentru ca în turul 2 să dea peste campioana din 2017 de la US Open, Sloane Stephens. Swiatek se poate întâlni ulterior cu Alexandrova (favorita numărul 28), apoi cu Ostapenko în optimi (favorita numărul 16). În sferturi, Swiatek se poate întâlni cu Pegula, în semifinale cu Badosa, iar în marea finală cu Kontaveit, în cazul în care capii de serie își respectă statutul.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Campioana en-titre de la US Open, Emma Răducanu, se va duela în turul inaugural cu Alize Cornet, care a avut un sezon 2022 extrem de bun la turneele de Grand Slam. Aflată pe locul 37 WTA, franțuzoaica a ajuns în premieră anul acesta în sferturile de finală ale unui turneu major, la Australian Open 2022.
Duelurile de foc din primul tur la US Open 2022 pe tabloul feminin
  • Anisimova vs Putintseva
  • Ostapenko bs Zheng
  • Muguruza vs Tauson
  • Raducanu vs Cornet
  • Osaka vs Collins
  • Venus vs Van Uytvanck
  • Serena vs Kovinic
În privința jucătoarelor din România, Simona Halep va debuta la Flushing Meadows cu o jucătoare venită din calificări. Apoi, în turul al doilea, campioana noastră ar urma să joace cu învingătoarea meciului dintre Magdalena Frech și Rebecca Marino. În turul 3 ar putea da peste Jill Teichamnn, iar în optimi s-ar duela cu Gauff sau Keys. În sferturi, Simona Halep ar urma să dea peste Maria Sakkari, Caroline Garcia sau Beatriz Haddad Maia. În semifinale ar putea da peste Kontaveit sau Jabeur, iar în finală peste Swiatek, Pegula, Badosa sau Sabalenka.
  • Irina Begu (34 WTA) vs Elise Mertens (32 WTA)
  • Sorana Cîrstea (38 WTA) vs Laura Siegemund (216 WTA)
  • Jaqueline Cristian (76 WTA) vs Anett Kontaveit (2 WTA)
  • Gabriela Ruse (102 WTA) vs Daria Saville (73 WTA).
România mai este reprezentată în calificări de alte trei sportive: în turul al doilea, Ana Bogdan se va duela cu mexicanca Fernanda Contreras Gomez, Alexandra Cadanțu-Ignatik va da piept cu japoneza Misaki Doi, iar Gabriela Lee-Talabă o va întâlni pe olandeza Lesley Pattinama Kerkhove.
Turneul de Grand Slam de la US Open se desfășoară în perioada 29 august – 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo