Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander a dat verdictul! Ce șanse are Simona Halep la US Open 2022: "Va avea acceași privire!"

Irina Aldea

Publicat 25/08/2022 la 13:20 GMT+3

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, începe luni, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Simona Halep se antrenează din greu la Flushing Meadows, iar expertul Eurosport, Mats Wilander, a vorbit despre jocul româncei și despre șansele ei la câștigarea unui nou titlu major.

Halep Wilander

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep a început încă de acum câteva zile pregătirea pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Înainte să de retragă de la Cincinnati în turul secund, Simona a cucerit titlul de la Toronto, iar încrederea ei este la un nivel foarte bun acum, în a doua jumătate a sezonului competițional. Alături de Patrick Mouratoglou, Simona visează la un succes în turneele de Grand Slam, iar Mats Wilander crede că e posibil.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Suedezul, expert Eurosport, s-a declarat încântat de schimbările pe care românca le-a implementat în jocul ei de când îl are alături de ea pe Mouratoglou: "Simona are puterea de a câștiga orice turneu. Ea muncește la partea de forță (n.r. a loviturilor) și la serviciu cu Patrick (n.r. Mouratoglou). Partea ușoară a muncii este să încerci să găsești soluții pentru a lovi mai puternic și pentru a face mai multe cu mingea. Partea grea este însă să ajungi în acel punct în care să crezi că așa trebuie să joci.
Spun asta pentru că ea a avut atâta succes jucând mai degrabă defensiv în anumite momente, dar totuși a câștigat turnee și a bătut cele mai bune jucătoare din lume. Lucrurile s-au schimbat puțin și ea a realizat, sau crede, că asta trebuie să facă pentru a câștiga Grand Slamuri: să-și asume mai multe riscuri. Sigur că nu știm dacă asta trebuie să facă cu adevărat, poate consistența îi va aduce în viitor titlurile majore", a spus Mats Wilander pentru HotNews.ro.
CITEȘTE ȘI:

Mats Wilander, încântat de noua Simona Halep, alături de Patrick Mouratoglou

Înainte de startul US Open, Wilander și-a adus aminte de Simona Halep de la Wimbledon 2014, când lumea tenisului începea să o cunoască din ce în ce mai bine pe româncă: "Fiind un fost jucător de tenis, eu sunt mai atent la cum s-a dezvoltat Simona ca sportivă și nu neapărat la cum s-au înmulțit rezultatele ei bune. Rezultatele nu vin neapărat obligatoriu atunci când servești mai bine sau când lovești mingea mai tare.
Eu m-am uitat în ochii Simonei de-a lungul Wimbledonului (cel din acest an, turneu în care Halep a ajuns până în semifinale), atunci când am intervievat-o, și am simțit multă emoție, pasiune. Este entuziasmată de fiecare zi de antrenament cu Patrick Mouratoglou, este bucuroasă pentru îmbunătățirile din jocul său. Dacă nu simți această emoție nu ai cum să mergi mai departe cu munca. Sunt sigur că va avea aceeași privire pătrunzătoare și la US Open. Dacă Simona crede că mai poate câștiga Grand Slamuri, atunci și eu cred că o poate face", a mai spus Wilander pentru sursa citată.
Simona Halep a ajuns anul trecut până în optimile de finală de la US Open. La ediția din 2021, ea a fost învinsă de Elina Svitolina, scor 3-6, 3-6. Cea mai bună performanță a româncei la New York este semifinala din 2015, atunci când a fost învinsă de Flavia Penetta, cea care a și câștigat ediția din 2015. US Open rămâne singurul turneu de Grand Slam în care Simona Halep nu a reușit să ajungă în ultimul act.
Turneul de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 29 august – 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo