Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fratele lui Coco Gauff, viral după finala US Open! Video genial: "Legendele spun că încă sărbătorește"

Dani Morar

Publicat 11/09/2023 la 22:09 GMT+3

Coco Gauff și Novak Djokovic sunt cei doi campioni de la US Open 2023, un turneu care a încununat cele 4 Grand Slamuri din acest sezon. Amerincanca a obținut un succes atât de așteptat de fani, iar astăzi a distribuit un video cu fratele său care se bucură din fața televizorului, reacția fiind una genială.

Przemowa Coco Gauff po wygraniu US Open

Credit imagine: Getty Images

Coco Gauff a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră și ce alt loc mai bun pentru a o face decât la turneul de casă. Sportiva a câștigat finala US Open cu Aryna Sabalenka, după ce a revenit de la 0-1 la seturi și a declanșat sărbătoarea printre americani.
Cori Gauff este într-o formă excelentă, iar seria de 12 victorii consecutive i-au adus o urcare accelerată în clasamentul mondial. Americanca este cea mai bună adolescentă din WTA și de luni a devenit numărul 3 mondial.
Astăzi, la două zile de la finala US Open, Gauff a postat un clip genial pe rețelele de socializare. Jucătoarea l-a prezentat pe fratele său, care sărbătorește din fața televizorului triumful de la ultimul turneu de Grand Slam din 2023. "Nu mă întreb de ce fratele meu nu a răspuns la telefon. Legendele spun că încă țipă și azi", a scris Gauff.
Gauff este cea mai tânără jucătoare americană care câştigă turneul US Open de la Serena Williams în 1999, când a obţinut primul său trofeu la Flushing Meadows din totalul de şase.
Coco a încheiat în forţă un circuit american în care a cucerit titluri la Washington şi Cincinnati, ultimul după ce a învins-o pe liderul mondial Iga Swiatek în semifinale.
Citește și:

Clasamentul WTA după US Open

În clasamentul feminin de simplu, Aryna Sabalenka a reușit să o detroneze pe Iga Swiatek. Poloneza s-a oprit în optimi la US Open, pierzând în fața Jelenei Ostapenko. Tot ce avea nevoie Sabalenka ca să devină numărul 1 mondial era să egaleze performanța lui Swiatek la US Open.
TOP 10 WTA de azi
  • 1. Aryna Sabalenka 9266 (+1)
  • 2. Iga Swiatek 8195 (-1)
  • 3. Coco Gauff 6165 (+3)
  • 4. Elena Rybakina 5790
  • 5. Jessica Pegula 5755 (-2)
  • 6. Marketa Vondrousova 3830 (+3)
  • 7. Ons Jabeur 3771 (-2)
  • 8. Karolina Muchova 3765 (+2)
  • 9. Maria Sakkari 3525 (-1)
  • 10. Caroline Garcia 3050 (-3)
După titlul cucerit la US Open, Coco Gauff urcă 4 poziții în clasament, până pe locul 3. Până acum o lună, americanca nu reușise să câștige decât turnee de 250 de puncte. A câștigat între timp la Washington (WTA 500), Cincinnati (WTA 1000) și la US Open.
Cehoaicele Vondrousova și Muchova urcă și ele câte două locuri în clasament, pe locurile 6 și 8. Cea mai mare coborâre în top 10 o înregistrează Garcia, de pe 7 pe 10. Ea a pierdut în primul tur la această ediție de US Open, anul trecut jucând semifinale.
Sorana urcă și ea patru poziții și este acum pe locul 26, foarte aproape de cea mai bună clasare a carierei, locul 21. Begu este pe 49, Ana Bogdan pe 60 și Jaqueline pe 99. Simona Halep a ieșit oficial din clasamentul WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo