Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorana Cîrstea este în optimi la US Open! Prima reacție după succesul de poveste cu Rybakina

Ion Alexandru

Actualizat 02/09/2023 la 08:14 GMT+3

Sorana Cîrstea a reușit cea mai tare victorie la US Open. Românca (30 WTA) a învins-o pe Elena Rybakina în trei seturi, după un meci de mare luptă terminat după 2 ore și 49 de minute! Cîrstea va juca pentru un loc în sferturi cu Belinda Bencic.

Sorana Cîrstea, US Open

Credit imagine: Getty Images

Sorana Cîrstea și-a depășit cea mai bună performanță la US Open. Sorana a învins-o pe Elena Rybakina la capătul unei partide de vis. Jucătoarea din Târgoviște a forțat încă din debutul partidei și a făcut break în gameul 4. A fost singurul break din primul set, în care Cîrstea a fost extraordinară cu primul serviciu. Numărul 30 mondial a avut un procentaj magnific la acest capitol, 94% de puncte câștigate!
Setul doi a început la fel de bine și Sorana Cîrstea a reușit să facă break imediat. Rybakina părea răpusă, dar a reușit imediat să reacționeze. Campioana de la Wimbledon din 2022 a făcut rapid primul break al meciului și setul secund s-a echilibrat. Fiecare dintre jucătoare au reușit să-și câștige serviciul, chiar dacă Sorana a avut ceva probleme în gameul 6, când a salvat 4 mingi de break.
Finalul setului a fost foarte tensionat. La 6-5 pentru Rybakina, Sorana a salvat două mingi de set, dar jucătoarea din Kazahstan s-a împus în tiebreak.
Numărul 4 mondial, Rybakina a început în forță tiebreakul și a condus cu 4-0. Sorana a revenit la 4-4, dar nu a reușit să continue seria. Rybakina a făcut 6-4, dar încă o dată Sorana a demonstrat că este într-o formă excelentă și a salvat încă 2 mingi de set. Jucătoarea din Moscova care reprezintă Kazahstan s-a impus cu 8-6, în tiebreak, la capătul unui set care a durat o oră și 17 de minute.
Betano, US Open 2023
Toată emoția de la US Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Setul decisiv a început perfect pentru Sorana, care a condus cu 2-0. Revenirea Rybakinei cu break rapid nu a contat prea mult pentru că Sorana a ajuns la 4-1. Jucătoarea din Târgoviște a avut minge de 5-1, dar Rybakina a revenit cu 2 gameuri consecutive.
"Joc de mulți ani, dar niciodată în fața unui public atât de frumos. Știu că e miezul nopții, dar vă mulțumesc. Am pierdut de 2 ori în fața ei, dar am jucat excepțional. Este un moment incredibil pentru mine. Toată lumea joacă bine la acest nivel și eu cred în mine. Rybakina este o jucătoare minunată, dar este săptămâna mea. Este un loc magic pentru mine. Energia din arenă este tot ce am nevoie" a spus imediat după meci Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea, parcurs excepțional la US Open 2023

Sorana Cîrstea nu pierduse niciun set până la disputa cu Rybakina. Cîrstea a trecut lejer de americanca Day (6-2, 6-3) și de rusoaica Kalinskaya (6-3, 6-4). Jucătoarea tricoloră a servit excelent și a reușit să stea puțin pe teren în primele două, aproape 2 ore și jumătate.
picture

Sorana Cirstea este în turul 3 la US Open, după un succes facil cu Anna Kalinskaya

Sorana Cîrstea - Bencic, în optimi la US Open

Sorana Cîrstea și-a depășit deja cea mai bună performanță la US Open și visează la un nou sfert de finală la un turneu de Grand Slam după 14 ani! Sorana Cîrstea va juca în optimi îmotriva Belindei Bencic, care a trecut în turul 3 de chinezoiaca Zhu, 7-6, 6-2, 6-3. Bencic a trecut până acum de Rakhimova (6-2, 6-4) și Miyazaki (6-3, 6-3).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo