Novak Djokovic, al doilea cel mai titrat tenismen din istorie (ATP), va rata cel mai probabil ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Marele campion sârb a declarat în repetate rânduri că nu are de gând să se vaccineze împotriva COVID-19, chiar dacă asta înseamnă că renunță la șansa de a lupta de la egal la egal cu Rafael Nadal pentru titlul de "GOAT" – cel mai bun tenismen din istorie.
Goran Ivanisevic, antrenorul sârbului, nu e foarte optimist în privința șanselor lui Nole de a merge în SUA pentru US Open: "Nu sunt foarte încrezător. Sunt șanse mai mari să obțin eu un wildcard pentru turneul de la Umag decât el să primească acceptul să joace la US Open. America este închisă tuturor persoanelor nevaccinate și aceasta este singura problemă cu care ne confruntăm", a spus Goran Ivanisevic în presa din Croația.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 9 ORE

"Ai încercat să-l convingi să se vaccineze?" Ivanisevic, răspuns pe loc despre Djokovic

În cadrul aceleiași întâlniri cu jurnaliștii, Ivanisevic a fost întrebat dacă a încercat vreodată să-i sugereze lui Novak Djokovic să se vaccineze împotriva COVID-19 pentru a putea participa la US Open: "A luat o decizie pe care nu o va schimba, și de aceea îl apreciez. Este total greșit când lumea îl declară liderul antivacciniștilor, pentru că nu le-a spus niciodată altora să nu se vaccineze. Pur și simplu nu vrea să-și pună vaccinul în corp și îl respect pentru asta.
Eu personal m-am vaccinat, nu este o problemă pentru mine, dar sunt atâtea contradicții în lumea tenisului încât e o nebunie. Atât în ​​Australia, cât și la Paris și la Wimbledon, oamenii au jucat infectați. Mă deranjează faptul că Cilic și Beretini au fost atacați pentru că s-au retras din cauza unui test pozitiv. De ce nu? Acum un an, doi dintre ei ar fi fost puși pe stâlpul rușinii din cauza unui test pozitiv. Ar fi mai logic dacă condiția pentru a juca ar fi un test negativ, nu un vaccin", a mai spus Goran Ivanisevic.
Turneul de Grand Slam de la US Open e programat să se desfășoare în perioada 29 august - 11 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02