Carlos Alcaraz (19 ani, 4 ATP, favorit nr. 3) a dovedit încă o dată că are un simţ al umorului deosebit, când a fost întrebat de atmosfera electrizantă de pe Arthur Ashe, din partida cu Tiafoe, câştigată cu scorul de 6-7 (6/8), 6-3, 6-1, 6-7 (5/7), 6-3. Deşi cei mai mulţi fani din tribune au fost de partea americanului, evident, Carlitos a dezvăluit, plin de amuzament, că el i-a auzit doar pe suporterii săi.
"Aș spune că 70% din public a fost de partea lui Frances, dar eu i-am auzit doar pe restul: cred că 30% dintre spectatori au fost cu min (n.r.râde). A fost o mare nebunie. Să înving iar îmn 5 seturi pe Arthur-Ashe este grozav. Sesiunile de noapte ale US Open, pe cea mai mare arenă a lumii, sunt incredibile. Este atât de special să joci la US Open, mai ales în sesiunea de noapte. Te confrunți cu ceva rar, mulțimea este uimitoare aici. New-yorkezii adoră meciurile mari şi creează cadrul ideal pentru astfel de dispute. Sprijinul lor este important pentru calitatea confruntărilor. Când eram mic și mă uitam la TV la astfel de meciuri nebune, mă gândeam că într-o zi va fi rândul meu să fiu pe teren. Şi iată că se întâmplă", a spus Alcaraz, citat de welovetennis.fr.
Alcaraz a avut meciuri lungi în rundele superioare de la US Open, învingându-l pe croatul Marin Cilic în cinci seturi şi în 3 ore şi 54 minute în optimile de finală, apoi pe italianul Jannik Sinner în cinci seturi şi în 5 ore şi 15 minute în sferturi, şi pe americanul Frances Tiafoe în cinci seturi (4 ore şi 19 minute) în semifinale.
US Open
Carlos Alcaraz l-a uluit pe directorul Cupei Davis, după succesul de la US Open! "E o binecuvântare"
14/09/2022 LA 19:42
"Mă simt bine după meciul din semifinală, sunt puţin obosit, dar sunt bine, foarte bine. Sunt şi foarte fericit. Mă gândesc la băiatul care acum zece ani a visat la acest moment şi sunt foarte fericit. Sunt mai bine pregătit decât anul trecut, când jucasem în doar trei turnee de Mare Şlem în cariera mea înainte de US Open. Şi jucasem un singur meci de cinci seturi (în primul tur la Wimbledon). Acum am jucat mult mai mult, sunt mai bine pregătit psihic şi fizic. În ultimele douăsprezece luni, am muncit din greu în sală şi pe teren. Dar aş spune că totul ţine de mental. Astăzi am demonstrat că sunt pregătit fizic să joc un tenis bun în ciuda numărului de ore petrecute pe teren. Şi chiar dacă am trecut de trei tururi dificile, nu mi-e frică de finală", a mai spus Alcaraz.

Şi Ruud s-a amuzat înainte de finala US Open: "Bine că nu joc cu Nadal"

În ultimul act, Alcaraz luptă pentru primul său trofeu de Grand Slam, dar şi pentru numărul unu mondial, cu norvegianul Casper Ruud. După finala de la Roland Garros, pierdută fără drept de apel în faţa lui Nadal, Ruud e mulţumit că nu va fi nevoit să evolueze din nou contra "Matadorului".
"În finală la Paris, Rafa mi-a dat o bătaie bună. După acel meci, mi-am spus: "Dacă voi ajunge vreodată într-o altă finală de Mare Şlem, sper să nu fie Rafa de cealaltă parte a terenului". Pentru că este un fel de sarcină imposibilă. Mă bucur că nu îl voi întâlni pe Nadal şi sper ca finala Roland Garros să mă fi pregătit puțin. Cel puțin știu cu ce mă voi confrunta când voi păși pe teren și voi vedea trofeul la marginea terenului", a spus Ruud.
În urma calificării în finală, Alcaraz şi Ruud vor ocupa primele două locuri în clasamentul ATP ce va fi publicat luni, rezultatul din finală urmând să decidă cine va fi liderul mondial.
Duelul dintre Alcaraz şi Ruud are loc duminică noapte, de la ora 23:00 (în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player).
US Open
Alcaraz, pe urmele recordului "de neatins" al lui Nadal. 7 luni pentru provocarea supremă
14/09/2022 LA 06:26
US Open
Alcaraz, mărturisire fabuloasă după titlul cucerit la US Open: "Am avut noroc că n-a fost Djokovic!"
13/09/2022 LA 17:34